joi, august 11, 2022

Orice intervenție medicală și spitalizarea sunt situații neplăcute pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii – care sunt vulnerabili și expuși în fața unor situații inedite, cărora trebuie să le facă față singuri. În astfel de cazuri, abilitatea personalului medical este imperios necesară, pentru a putea transmite copilului siguranța necesară, pentru a-l liniști și a-l ajuta să depășească momentul mai ușor.

Te-ar mai interesa: Iată ce înseamnă când câinele tău face acest lucru...

Exemplul concret a ceea ce tocmai a fost descris mai sus este episodul care s-a întâmplat la Spitalul Popular Dingxi din provincia Gansu, China, unde o asistentă specială a fost protagonista unui gest incredibil. Xuan Xuan, un băiat de 2 ani cu o hernie inghinală în abdomen, extrem de speriat, a fost internat în clinica unde urma să fie operat.

Băieţelul aştepta să fie supus unei intervenţii chirurgicale care să-l facă să se simtă mai bine, dar pe lângă durerea severă care nu-i dădea pace, micuţul era literalmente îngrozit cu gândul la injecţii şi bisturiu, instrumente care urmau să fie folosite pe corpul său. Era atât de speriat, încât nu se putea opri din tremurat şi plâns, aşa că o asistentă de serviciu s-a apropiat de el şi l-a îmbrăţişat liniştindu-l şi spunându-i că totul va fi bine.

Te-ar mai interesa: Atenție, produse cancerigene! Le folosim zilnic...

Femeia a rămas un timp lângă el, mângâindu-l şi vorbindu-i în şoaptă, până când copilul s-a calmat. Asistenta a aşteptat ca anestezia să-şi facă efectul şi micuţul să adoarmă. Abia atunci s-a desprins de copil şi s-a alăturat grupului de medici pentru a începe operaţia. Intervenţia chirurgicală a fost un succes, iar Xuan Xuan şi-a revenit complet, potrivit Livebizzmedia.

Te-ar mai interesa: Vaccinare urgentă împotriva poliomielitei. Virusul...

Mama copilului a documentat amabilitatea extraordinară a asistentei, povestind episodul pe reţelele de socializare şi mulţumind întregului personal medical care a colaborat în timpul intervenţiei chirurgicale. Fotografiile făcute în acea zi din afara sălii de operaţie au devenit virale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private