Sari la conținut

Povestea neștiută a vedetelor care au suferit de depresie. „Nopți pline de plâns nervos, frustrare, insomnie, disperare”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cum se manifestă depresia ascunsă

Povestea neștiută a vedetelor care au suferit de depresie. „Nopți pline de plâns nervos, frustrare, insomnie, disperare”

Milioane de români suferă de depresie, o boală care întunecă viețile oamenilor și care îi afectează extrem de tare. Netratată, depresia duce de cele mai multe ori la suicid. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne atrage atenţia însă că depresia a devenit principala cauză de dizabilitate la nivel mondial.

Actrița Diana Dumitrescu, Andreea Raicu, scriitorul Andrew Solomon sunt doar trei dintre milioanele de oameni care depresia a pus stăpânire pe sufletul lor. Și Oana Moșneag, celebra artistă, cunoscută mai ales după apariția în serialul „Adela”, s-a confruntat în trecut cu boala mileniului.

Oana Moșneagu  a fost victima unor fenomene care au marcat-o profund.

Oana Moșneagu a recunoscut că a suferit de depresie. „Da, am avut”, a mărturisit actrița, făcând referire la o condiție de sănătate mentală cu care s-a confruntat în trecut. Stătea cu „ochii în tavan” din cauza depresiei, „a nemulțumirii acute din cauza faptului că nu eram unde mi-aș fi dorit să fiu în acel moment în viața mea”, a spus Oana Moșneagu despre perioada cu pricina.

Actrița s-a confruntat cu „nopți pline de plâns nervos, frustrare, insomnie, disperare”. La puțin timp după acea perioadă, și-a dat demisia de la locul de muncă, iar trei ani mai târziu a fost admisă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale București.

Actrița a precizat că a fost și victime bullying-ului, „într-o oarecare formă”.

„Fiind printre cei mai silitori din clasă, în generală, și printre fetele care încă nu se machiau și nici nu aveau posibilități să își cumpere cele mai drăguțe haine, am fost deseori ținta glumelor răutăcioase. Și nu doar pentru aceste motive”, a spus Oana Moșneagu.

Perioada pubertății este una critică pentru fiecare fată

„Pentru mine, a fost destul de plină de neîncredere și frustrări, iar colegii mei de atunci apăsau fix butoanele care să le acutizeze”, a spus actrița Oana Moșneagu pentru Viva.

Oana Moșneagu a interpretat-o pe Andreea în serialul „Adela”, rol pentru care a devenit extrem de cunoscută. Ea a renunțat la jobul dintr-o multinațională ca să se înscrie la Facultatea de Teatru.

„Hotărârea de a-mi schimba direcția profesională am luat-o în 2013, când mi-am dat demisia din multinaționala în care lucram și am început să caut variante care să mă ducă spre ce îmi doream, și anume film. Iar cea mai bună variantă era facultatea de profil”, mai spune actrița.

Actrița: „Nevoia de teatru s-a născut în timpul facultății”

„Dacă în mintea mea, actorie înseamnă film dintotdeauna, nevoia de teatru s-a născut în timpul facultății, la ciclul de Master, chiar. Pofta vine mâncând și cinci ani în cadrul facultății am servit actorie de teatru pe pâine, așa că a venit și pofta.

Și când ea era mai mare și aveam șansa de a o hrăni, venirea pandemiei a retezat orice șansă de teatru, atât pentru mine, cât pentru toți colegii mei, debutanți sau nu”, a conchis Oana Moșneagu în trecut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel