Sari la conținut

Povestea șocantă a unei mame: Nu mi-am trimis fetița la școală pentru ca am crezut că a fost mușcată de o insectă, dar realitatea era sfâșietoare

Din cuprinsul articolului

Când micuța Isabelle Grundy s-a trezit noaptea plângându-se de o durere de burtă, mama ei a crezut că asta se datorează unei gustări luate la școală.

Dar, pe măsură ce starea ei s-a înrăutățit, mama Louisa Moss a găsit un nod pe partea stângă a stomacului fetiței ei.

Tânăra de 33 de ani a spus că simptomele au fost destul de bruște și că înainte de acea seară, a observat că fiica ei de șase ani era puțin obosită.

Louisa, care locuiește în Thornton-Cleveleys din Lancashire, a explicat că nodul de pe stomacul lui Isabelle nu a fost evident.

Ea a spus că simțea că nu va fi o veste bună, dar, în același timp, a spus că ar fi avut îndoieli cu privire la ce ar putea fi în neregulă cu fetița ei.

Isabelle a fost consultată de medicul de familie local, de medicii spitalului și de specialiști înainte de a fi diagnosticată cu neuroblastom cu risc ridicat, stadiul 4, iar fetița trăiește acum cu această boală de șase luni.

Neuroblastomul este o formă rară de cancer care afectează mai ales bebelușii și copiii mici. Se dezvoltă în celulele nervoase care au fost lăsate în urmă de la dezvoltarea lor în uter.

De la diagnosticul ei, Isabelle a trebuit să aibă o serie de tratamente, inclusiv chimioterapie, transfuzii de sânge și trombocite și o varietate de scanări.

Pe lângă aceasta, ea a trebuit să aibă și o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o mică secțiune a tumorii ei, care a fost îndepărtată prin recoltarea și transplantul de celule stem.

Simptomele neuroblastomului

NHS spune că simptomele neuroblastomului variază în funcție de locul unde se află cancerul și dacă acesta este răspândit. Simptomele timpurii pot fi vagi și greu de observat și pot fi ușor confundate cu cele cu afecțiuni mai frecvente ale copilăriei. Simptomele pot include:

  • o burtă umflată, dureroasă, uneori cu constipație și dificultăți de a urina
  • dificultăți de respirație și dificultăți la înghițire
  • un nod în gât
  • umflături albăstrui în piele și vânătăi, în special în jurul ochilor
  • slăbiciune la nivelul picioarelor și mers instabil, cu amorțeală în partea inferioară a corpului, constipație și dificultăți de a urina
  • oboseală, pierderea energiei, piele palidă, pierderea poftei de mâncare și pierderea în greutate
  • dureri osoase, o iritabilitate generală și mers șchiopătat
  • rareori, mișcări sacadate ale ochilor și ale mușchilor

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel