Sari la conținut

Povestea tragică a unui român. 7 MEDICI sunt acuzați că l-au ucis

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

Șapte medici din Galați sunt cercetați pentru ucidere din culpă și alte infracțiuni, acuzați că în urmă cu un an ar fi gestionat necorespunzător cazul unui bărbat de 46 de ani care timp de trei zile a încercat să se interneze.

Omul a murit, după ce inițial a fost trimis acasă fără să fie consultat, apoi a fost plimbat între spitale și a fost testat pentru COVID-19 de trei ori.

Tragica poveste a bărbatului a început anul trecut pe 30 octombrie, o zi de sâmbătă, când acesta a venit la Spitalul Județean pentru că se simțea rău, dar medicii de la UPU l-au trimis acasă fără să îl consulte, recomandându-i să aștepte ambulanța COVID – asta deși pacientul era vaccinat și avea și un rezultat negativ la testul rapid COVID.

A doua zi, duminică, la ora 9:00 bărbatul a fost adus cu ambulanța la spital având simptome de pneumonie, însă din nou a trecut prin procedura de testare COVID, bolnavul așteptând până la 8:00 seara în curtea spitalului rezultatele testelor.

De frig și oboseală și în lipsa oricărui tratament, omul a plecat acasă, după ce personalul medical i-a cerut să își asume în scris riscul de deces.

Povestea tragică a unui român. 7 MEDICI sunt acuzați că l-au ucis

Chiar și așa – arată procurorul care a anchetat cazul -, niciun medic nu i-a dat vreun diagnostic sau tratament. În plus, la o oră după plecarea omului acasă, laboratorul Spitalului județean a emis rezultatul PCR COVID al pacientului; era negativ.

Potrivit RRA, pe 1 noiembrie, bărbatul a ajuns pentru a treia oară la Spitalul județean, cu ambulanța, aflându-se în stare foarte gravă.

Din nou a fost testat COVID, deși la UPU era de tură același medic care îl primise și duminică și deși bărbatul avea un rezultat PCR negativ cu valabilitate 48 de ore.

După alte cinci ore de așteptare a rezultatului, timp în care omul avea deja simptome de septicemie, medicul de gardă a decis să-l transfere la spitalul TBC, unitate care l-a trimis ulterior înapoi la Spitalul județean, starea bărbatului fiind total deteriorată.

Astfel, în cea de-a treia zi de când a cerut ajutorul medical al Spitalului Județean din Galați, seara bărbatul a fost într-un final internat în secția COVID, însă din păcate la ora 4:00 dimineața acesta a decedat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel