joi, martie 30, 2023

Jim McCants a luat suplimente de ceai verde pentru a deveni sănătos la vârsta mijlocie. Medicii l-au informat ulterior că are nevoie de un transplant de ficat urgent, scrie Tristan Quinn de la BBC.

Ar fi trebuit să fie una dintre cele mai fericite zile din viața lui. Dar Jim McCants se uită înapoi la absolvirea liceului a fiului său cel mic cu emoții amestecate. În timp ce s-a așezat lângă soția sa, Cathleen, în auditoriul universității, chiar lângă Dallas, Texas, ea s-a întors să se uite la el.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

„Ea l-a întrebat „Te simți bine?””, își amintește Jim. „Am spus: „Da, mă simt bine, de ce?” „Fața ta este galbenă, ochii tăi sunt galbeni, arăți groaznic.” Când m-am uitat în oglindă, a fost șocant.”

A fost șocant parțial pentru că Jim, pe atunci în vârstă de 50 de ani, se străduia să-și îmbunătățească stilul de viață și să slăbească, concentrându-se pe o alimentație mai sănătoasă și să facă exerciții fizice regulate.

„Tatăl meu a avut un atac de cord la vârsta de 59 de ani și nu a reușit”, spune Jim. „Sunt multe lucruri pe care le-a ratat cu noi și am fost hotărât să fac tot ce pot pentru a avea grijă de mine cât pot de bine, ca să nu ratez.”

Te-ar mai interesa: VIDEO. Mărturii cutremurătoare ale unui îndrăgit a...

Dar la scurt timp după absolvirea fiului său, Jim a fost internat la spital cu o leziune hepatică suspectată.

Încercând să identifice cauza leziunii hepatice a lui Jim, cei care îl tratau au exclus consumul de alcool.

„În ultimii 30 de ani am băut poate un pachet de șase bere pe an, fără vin. Așa că alcoolul nu a fost o mare parte din viața mea”, spune Jim.

De asemenea, au exclus medicamentele eliberate pe bază de rețetă – nu lua niciunul la momentul respectiv – și fumatul, ceva ce nu făcuse niciodată.

Te-ar mai interesa: AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer...

„Apoi, hepatologul meu a spus: „Dar orice suplimente fără prescripție medicală?”, spune Jim.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private