miercuri, februarie 1, 2023

Poziții de somn. Importanța somnului pentru organism este cunoscută de toți oamenii. Problema care nu s-a dezbatut la fel de mult este cea a poziției în care dormim. Este important dacă dormim pe spate, pe burtă sau pe o parte? Medicii sunt de părere că da.

Cea mai rea poziție în care am putea dormi este pe burtă, informează www.healthyandnaturalworld.com. Această postură face imposibilă menținerea coloanei vertebrale într-o poziție sănătoasă, duce la dureri musculare, furnicături și amorțeli.

Te-ar mai interesa: Renunță la acest aliment. Oncolog: ”E otravă!”...

Dacă nu puteți adormi altfel decât pe burtă, pentru a reduce efectele negative ale acestei posturi, ar trebui să dormiți fără pernă sau să poziționați perna în zona abdomenului inferior.

Poziția de dormit mai bună decât aceasta este pe spate. Totuși, și această postură prezintă unele dezavantaje. Dormitul pe spate nu este recomandat celor care au predispoziția să sforăie. În plus, există riscul ca din această poziție, anumite persoane să se înece, înghițindu-și limba.

Nici viitoarele mămici nu ar trebui să doarmă pe spate în ultimul trimestru de sarcină, deoarece greutatea uterului pune presiune pe coloana vertebrală, mușchii spatelui și pe vasele de sânge.

Te-ar mai interesa: Oana Roman: Mă bătea de îmi sărea apa în cap!...

Dormitul pe stanga, cea mai sanatoasa pozitie de somn

Dormitul pe partea stanga permite deseurilor sa se elimine mai usor din corp si ajuta la imbunatatirea functiei splinei. Acest lucru are ca rezultat un mai bun drenaj limfatic si un impact mai putin negativ asupra sanatatii noastre.

Daca nu dormiti inca pe partea stanga ar trebui sa faceti trecerea cat mai curand posibil. Fiecare dintre noi avem o pozitie de somn preferata si este greu sa schimbam acest obicei, dar totusi putem face posibil acest lucru cu cateva ajustari minore.

Te-ar mai interesa: Mâncarea din spitale, bătaie de joc pentru pacienţ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private