Sari la conținut

Poziția greşită de dormit care duce la îmbătrânire prematură. Cum putem întârzia apariţia ridurilor

sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
poziţia în timpul somnului este importanta

Un adult sănătos are nevoie de cel puţin 7 ore de somn pe noapte, însă specialiţii atrag atenţia că omul modern ajunge să sufere tot mai frecvent de insomnie, care poate provoca boli grave pe termen lung.

În timpul somnului, în corpul uman au loc procese care ajută la normalizarea funcționării sistemelor interne ale organismului. Astfel, se produce o substanță importantă pentru prevenirea îmbătrânirii – colagenul, cunoscut sub numele de „proteina tinereții”, deoarece este responsabil pentru fermitatea și elasticitatea pielii. Cu toate acestea, obiceiurile proaste pe care aproape toată lumea le are afectează sănătatea și frumusețea unei persoane.

Cea mai importantă regulă pentru menținerea tinereții și a atractivității, după cum notează specialistul, este de a dormi suficient noaptea. În cazul unor treziri constante pe timp de noapte, este necesară o consultație cu un specialist – un psiholog sau un somnolog -, deoarece un somn bun afectează nu numai sănătatea pielii, ci și funcționarea întregului organism.

Citeste si:

Poziția greşită de dormit

Poziția în care dormim afectează, de asemenea, sănătatea pielii. Pentru a evita problemele de aspect, ar trebui să dormiți pe spate. Această poziție vă permite să preveniți formarea ridurilor pe pielea feței, precum și să relaxați mușchii corpului.

Există, de asemenea, o poziție a corpului care crește îmbătrânirea pielii. Mai mult, aceste modificări se dezvoltă în mod neuniform, ceea ce duce la asimetrie facială și la pierderea timpurie a tinereții.

În nici un caz nu dormiți „pe față”, pentru că riscaţi să se formeze mai rapid ridurile. În această situație, se dezvoltă, de asemenea, diverse boli ale organelor interne. Cei care dorm în această poziţie expun ficatul și stomacul la tulburări grave. În această poziție de dormit, respirația devine dificilă, iar activitatea inimii și a vaselor de sânge este perturbată, atrag atenţia specialiştii.

În plus, o persoană care stă întinsă pe burtă nu se poate relaxa complet, așa că se trezește dimineața agitată. Potrivit statisticilor, 75% dintre oamenii de pe planetă obișnuiesc să adoarmă în această poziție, potrivit actualno.com.

Cum putem întârzia apariţia ridurilor

Înainte de a merge la culcare, este important să vă demachiați și să vă spălați fața cu apă caldă. Pentru a îmbunătăți tenul și pentru a netezi ridurile, ar trebui să vă masați fața în fiecare seară. Se recomandă netezirea pielii cu mișcări circulare, începând de la frunte și coborând treptat spre bărbie și gât.

Astfel se evită apariția ridurilor pe față, a pliurilor și a laxității pielii. Această procedură va ajuta la păstrarea tinereții mai mult timp, deoarece îmbunătățește alimentarea cu sânge a pielii și drenajul limfatic. De asemenea, trebuie să urmați o dietă sănătoasă și să evitaţi consumul de alimente înainte de a merge la culcare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.