Sari la conținut

Prăjitură delicioasă cu nuci. Fără făină, fără zahăr și fără coacere

Vrei un desert sănătos și delicios? Iată o rețetă de prăjitură cu nuci și cremă de ciocolată și ananas.

Ingrediente:

Blat:

– 2 mâini nuci,

– 1 mână smochine și jumătate curmale

– 7 lingurig fulgi de ovăz

– cardamon.

Procesați toate ingredientele la blender. Puneți într-o tavă și băgați la congelator până faceți următorul strat.

Crema de ciocolată:

– 250 gr. caju

– carob,

– 3 linguri îndulcitor

– 4 linguri ulei de cocos

Procesați toate ingredientele la blender. Adăugați peste blat și băgați din nou la congelator până faceți următorul strat.

Crema de ananas:

150g caju,

1/3 ananas,

– îndulcitor

– 4 linguri ulei de cocos

Procesați toate ingredientele la blender. Adăugați peste blat și crema de ciocolată și puneți la congelator din nou.

Glazură:

2 mâini de nuci coapte si mărunțite grosier amestecate apoi cu pasta de curmale.

Pasta de curmale se face tot prin  procesarea la blender a vreo 15 curmale împreună cu apă caldă până se face o cremă fină.

 După ce puneți și glazura, lăsați la congelator 12 ore.

Sursa: facebook.com. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel