Sari la conținut

Prăpăd peste România! Prognoza ANM pentru 15 și 16 iunie

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenționare meteorilogică

Fenomenele meteo extreme au provocat pagube în România. În noaptea de joi spre vineri, chiar după concertul Coldplay, furtuna a făcut prăpăd și în Capitală și a cauzat inundații în mai multe străzi. Au căzut, de asemenea, copaci și au fost distruse mașini. Grindina a produs pagube în numeroase localități, iar instabilitatea termică va fi prezentă și în următoarea perioadă.

În urma ploilor de joi, temperaturile de vineri au fost aproape de cele normale specifice perioadei. În weekend, vremea va fi din nou călduroasă, iar prognozele ANM nu anunță furtuni puternice, ci ploi izolate.

Prognoza ANM pentru sâmbătă, 15 iunie

În ziua de sâmbătă, 15 iunie, va fi vreme în general frumoasă și va fi cald. Cerul se va prezenta variabil, având unele înnorări la amiază și seara în zona montană, dar și în estul și sud-estul țării, acolo unde doar pe spații mici vor fi precipitații slabe și de scurtă durată. Vântul va bate slab până la moderat, cu intensificări temporare în cursul zilei, izolat în est și sud-est, cu viteze în general de 50 – 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 7 și 21 de grade.

Pentru București, meteorologii ANM se preconizează o vreme în general bună și caldă. Cerul va fi variabil, cu ceva înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe, dar de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima termică se va situa undeva în jurul valorii de 29 de grade, iar minima de 16…17 grade, puțin mai rece la podiș.

Prognoza ANM pentru duminică, 16 iunie

În ziua de duminică, 16 iunie, timpul va fi în general plăcut și cald. Cerul va fi variabil, cu ceva înnorări după-amiaza și seara la munte, dar și în estul și sud-estul țării, unde doar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe și de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat, temporar mai tare în cursul zilei, local în est și sud-est, cu viteze în general de 50 – 55 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 7 și 21 de grade.

În Capitală, timpul va fi în general însorit și călduros. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când sunt posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade, ușor mai rece la poalele munților, scrie News18.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel