sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează asupra valului cinci care va lovi din plin țara noastră. Din păcate, după cum menționează acesta, deși specialiștii lansează avertizări privind gravitatea noii tulpini, românii sunt mai degrabă preocupați de vacanțe și de sărbători, ignorând realitatea cruntă cu care ne confruntăm.

“Subiect de îngrijorare global… Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță… Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând “gata am scăpat”… Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din Romania! Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă ingrijorătoarea realitate”, a scris Mihai Craiu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Știre FALSĂ, dezminţită de RO Vaccinare. Mesajul c...

Potrivit medicului, cei mai afectați de valul cinci vor fi  persoanele nevaccinate și după cum subliniează și acesta, românii sunt în capul clasamentului la capitolul vaccinare.

“Concluziile mele:
1. Ce este mai greu abia vine…
2. Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!
3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă în general, în România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile.
4. Încrederea în vocile autorizate prin calificare profesională și prin competență este în scădere în România.
5. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate… Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum”, a precizat Mihai Craiu.

Te-ar mai interesa: Cum să recunoști infecția cu norovirus, una dintre...

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private