joi, septembrie 23, 2021

Situație limită în București, după ce rata infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a depășit 3 la mia de locuitori. Capitala urmează să intre în scenariul roșu, iar secțiile ATI sunt ocupate în totalitate, în secțiile Covid.

Premierul Orban a declarat aseară la B1 TV că situația va fi gestionată mutând bolnavii în alte localități, unde încă mai sunt locuri. Primul ministru a explicat că este vorba doar de secțiile ATI Covid, celelalte rămânând disponibile pentru bolnavii cu alte afecțiuni, care au nevoie să stea la Terapie Intensivă.

Și prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în București nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. El a precizat că, de luni, Spitalul Colentina va funcționa în totalitate pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.
Gheorghe Cojanu: ”În Bucureşti nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă, drept pentru care domnul Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document, Spitalul Colentina va intra în totalitate, deci, vor fi 3-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Tot vizavi de acest aspect, era un spital modular la Elias și funcționa aşa cu un pic de sincope, întrucât nu erau asigurați cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziția ca atât Spitalul Floreasca, cât şi Spitalul Elias să asigure aceste cadre medicale.”

Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocată luni la ora 15:00 pentru a decide ce măsuri se aplică îCapitală, unde duminică a fost anunțată o rată a infectărilor de peste 3 la mia de locuitori

Ultimele stiri