duminică, august 14, 2022

Război. Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost chemate la întâlniri cu reprezentanți ai Armatei, în condițiile în care autoritățile se pregătesc să transforma unitatea suceveană în spital suport pentru răniți și refugiați din Ucraina.

Medici și șefi de secție de la Spitalul Județean Suceava au fost convocați în mai multe întâlniri cu reprezentați ai Armatei pentru a discuta principalele măsuri care trebuie luate pentru a pregăti SJU și personalul medical în caz de declanșare a conflictului armat în Ucraina, scrie Obiectiv de Suceava.

Te-ar mai interesa: 3 zodii cu puteri paranormale. EI au premoniția vi...

Pregătiri de răzbi în mai multe spitale apropiate de granița cu Ucraina

Suceava ar fi una dintre principalele porți de intrare în România a unui flux masiv de migranți în cazul izbucnirii unui război în Ucraina, iar autoritățile iau deja în calcul mai multe scenarii, printre care și tranformarea spitalului județean într-unul suport, pentru tratarea răniților și a refugiaților ucraineni.

De asemenea, potrivit sursei citate, în județele aflate în apropierea graniței cu Ucraina (Suceava, Maramureș, Botoșani, Iași, Tulcea), la solicitarea Ministerului de Interne au fost efectuate în ultimele zile, împreună cu angajați ai IGSU, reverificări la toate locațiile din planul de evacuare pentru situații de urgență, fiind verificate și facilitățile care pot fi puse la nevoie la dispoziția refugiaților, la locațiile care ar putea fi transformate în spații de cazare pentru aceștia.

Te-ar mai interesa: Soția lui Salam, mesaj misterios: România ar trebu...

Deocamdată, nu au fost anunțate aceste locații, dar oficialii de la București dau asigurări că numărul spațiilor care ar putea găzdui cetățenii ucraineni care ar fugi din calea războiului este mare.

Conducerea SJU infirmă acest scenariu

UPDATE: Spitalul Judetean Suceava a comunicat, marți dimineață, că nu a fost primită nicio hârtie oficială din partea structurilor statului și nu a fost organizată nicio întâlnire între reprezentanți ai Ministerului de Interne sau Ministerului Apărării cu conducerea spitalului sau cu cadre medicale, pentru a se discuta pregătirea SJU pentru a deveni spital suport pentru răniți sau refugiați din Ucraina.

Te-ar mai interesa: NU intra în apă dacă ai făcut ASTA! Medic: ”Poate ...

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, dr. Dan Teodorovici, a declarat că, dacă se va pune în discuție un astfel de scenariu sau va fi primită o hotărâre oficială în acest sens, acest lucru va fi comunicat public de către SJU.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private