Sari la conținut

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

pacient neoperat
sursa foto: arhiva doctorulzilei
Pacient neoperat

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Stare lui de sănătate este gravă. Acum, viața lui este în pericol.

Șeful guvernului slovac, în stare critică

Premierul slovac Robert Fico
Sursă foto: EVZ

Robert Fico se află acum într-un spital din Banska Bistrița, iar viața lui este în pericol ca urmare a rănilor suferite, a anunțat guvernul slovacii intr-un comunicat. Atacul armat s-a petrecut la Handlova, un oraș situat la 150 km nord-est de capitala Bratislava, în timp ce șeful guvernului slovac saluta un mic grup de cetățeni adunați acolo, potrivit RRA.

Premierul, transportat de urgență la spital

Fico a fost dus inițial la un spital din localitate și mutat apoi cu un elicopter la un spital mai mare din Banska Bistrița, întrucât starea lui era gravă și nu era timp suficient pentru a ajunge în capitala Bratislava. Circumstanțele în care s-a petrecut incidentul armat sunt neclare, iar jurnaliștii slovaci au vorbit despre reținerea presupusului atacator. Atacul împotriva premierului slovac, aflat în funcție din toamna anului trecut, are loc cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor europarlamentare.

Robert Fico este social-democrat, dar s-a făcut remarcat prin declarațiile lui populiste și prin promisiunile din campania electorală de a suspenda ajutorul militar pentru Ucraina, fiind chiar acuzat că ar avea o orientare pro-rusă. Atentatul asupra premierului slovac a fost condamnat de liderii din Uniunea Europeană, inclusiv de președintele Slovaciei, Susana Caputova, care este adversarul politic al lui Robert Fico.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel