Sari la conținut

Premierul Ciolacu, ironizat de medici: „Să excludă de pe lista de urgenţe medico-chirurgicale şi orice sindrom febril…”

medici
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a transmis, miercuri, un mesaj ironic, după ce premierul Marcel Ciolacu s-a arătat nemulţumit de numărul mare de concedii mediale acordate pentru ”dureri de spate” şi ”răceală”.

Medicul afirmă că ar putea fi exlus de pe lista de urgenţe şi orice sindrom febril, pentru că ”e dovedit ştiinţific că mişcarile repetate degajă energie şi orice salariat cu frisoane e o sursă ecologică”.

„Să excludă de pe lista de urgenţe medico-chirurgicale şi orice sindrom febril…”

”Înţeleg că dl Prim-ministru va modifica toată legislaţia cu privire la concediile medicale şi la definirea şi codificarea urgenţelor, ca să nu mai ia concedii cei cu crize de HDL cu sindrom radicular (popular „dureri de spate”) sau, Doamne fereşte, cu gripă.

Recomand foarte serios să excludă de pe lista de urgenţe medico-chirurgicale şi orice sindrom febril, fiindcă e dovedit ştiinţific că mişcarile repetate degajă energie şi orice salariat cu frisoane e o sursă ecologică”, a scris, miercuri, pe Facebook, medicul Sandra Alexiu.

concediu medical
Sursă foto: Doctorul Zilei

Aceasta continuă mesajul ironic, făcând referire la energia verde: ”Ne încadrăm şi la energie verde şi putem şi să economisim banii de pe concediile medicale”. ”Astfel vom putea în sfârşit să dam concedii medicale la oameni sănătoşi, chiar 14 zile, aşa, ca în pandemie, că ei nu degajă nimic”, a mai transmis medicul, potrivit News.ro.

Ciolacu, nemulţumit de modul de acordare a concediilor medicale

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat nemulţumit că au fost date 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate şi 187.000 de concedii medicale pentru strănutat şi răceală şi s-a arătat nemulţumit că pentru astfel de afecţiuni se dau concedii medicale pentru care ar trebui aplicată scutirea de impozit, dacă acest lucru va fi aprobat şi de Camera Deputaţilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel