Sari la conținut

Preot: ”Este păcat să faci un COPIL în post”

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Eugen Tănăsescu, preot si jurnalist, spune că este păcat să concepi un copil în perioada postului, asta însemnând că nu ai onstiinta crestina. 

“Discutia aceasta este interesanta pentru ca apare relatia dintre sexualitate si procreatie. Traim niste vremuri foarte pornografizate, in care cautam mai mult placerea sexului, nu si roada sexualitatii, si anume procrearea. Dumnezeu a lasat omului aceasta placere a sexualitatii pentru ca prin act in sine se concepe un copil, iar placerea este ca o binecuvantare pentru responsabilitatea ce urmeaza.

Preot: ”Este păcat să faci un COPIL în post”

Preotul spune că un copil conceput în post va avea parte de o viață bulversată. Iată explicațiile sale:

Omul arunca insa roada la o parte, pentru ca omul modern nu mai vrea copilul, ci numai placerea. insa conceperea unui copil in perioada postului inseamna ca nu ai constiinta crestina. Neavand constiinta crestina, spun sfintii parinti ai Bisericii, pui in pericol atat viata ta, cat si a copilului. Nu doar in sens fizic, ci mai grav, ii pui in pericol viata sufleteasca, identitatea, educatia lui, iar toata viata sa va fi bulversata”, spune preotul Tanasescu, potrivit realitatea.net.

De altfel, cuvantul “pacat”, la origine, inseamna esec, ratacire, lipsa implinirii, venind din grecescul “amartia”.

“Un pacat nu este ceva in sine, este un termen prin comparatie cu tinta care nu a fost atinsa. Cand faci un copil in post este pacat pentru ca este dovada esecului acestei constiinte crestine pe care nu o ai, pentru ca un crestin care nu are aceasta constiinta nu face altceva decat sa transforme toate faptele lui in pacate”, explica preotul sensul in care trebuie inteles pacatul.

“Daca nu pornesti intarit trupeste la acest drum, degeaba o faci. Postul nu este o detoxifiere alimentara, postul crestin te detoxifica, daca vreti, de cea mai mare toxina, numita pacat”, avertizeaza preotul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel