Sari la conținut

Preot mort la nici 27 de ani. A fost răpus de o boală nemiloasă: ”Doamne, ce faci Tu cu toți acolo-n ceruri?”

Foto: Antena 3

Preotul Ionuț Duciuc a încetat din viață la vârsta de 27 de ani. Anunțul a fost transmis de Eparhia Maramureșului.

Acum două luni, părintele Ionuț Duciuc a primit diagnosticul de cancer pancreatic. Apropiații și prietenii s-au implicat și au donat sânge în nenumărate rânduri, însă Dumnezeu a avut un alt plan, scrie emaramures.ro.

”Preacucernicul părinte Ionuț Duciuc, parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Terebești, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, a trecut la Domnul, la vârsta de 26 de ani.

În aceste momente cuprinse de tristețe, Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului: Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Protopopiatul Ortodox Român Carei, transmit un mesaj de condoleanțe, compasiune și mângâiere, rugând pe Hristos-Domnul să dăruiască doamnei preotese, familiei și credincioșilor pe care i-a păstorit timp de aproximativ 2 ani, liniște sufletească, putere, tărie și nădejde.

Slujba Înmormântării va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul și va avea loc sâmbătă, 10 iunie 2023, de la ora 15:00 la Parohia Ortodoxă „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul” Petrova-Josani.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească!

Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, au scris reprezentanții Episcopiei Maramureșului și Sătmarului pe o rețea socială.

Foto: Antena 3

”Ce pierdere…. ceasul despărțirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens și lacrimi de durere fără margini pentru cei care te-au cunoscut. Ai plecat prea devreme, atâtea amintiri ne leagă, atâtea trăiri frumoase avem împreună de când am fost copii până am devenit oameni în toată firea! Cu sufletul îndoliat ne luam rămas bun de la cel care ne-a fost verișor, prieten de nădejde și nu în ultimul rând de la preotul Ionuț Duciuc! Bunul Dumnezeu să te odihnească!

Doamne, ce faci Tu cu toți acolo-n ceruri?

De ce-i aduni la Tine când toți avem nevoi?

Acum, când sunt vremuri mai tulburi,

De ce îi iei de lângă noi?

De ce îi iei, Doamne la tine,

Pe cei ce Ți-au slujit mereu?

Rămânem noi ce nu știm bine,

La Tine ca să ne rugăm!

Ai milă, Doamne, de cei care rămânem

Cu sufletele împietrite,

Căci nici nu mai avem putere,

Ca să le plângem la morminte!

Ne-am răzvrăti pe Tine, Doamne,

Dar știm că asta-i voia Ta,

Tu știi la care… unde-i bine….

Aici sau lângă Dumneata!!!”, sunt doar câteva dintre mesajele de condoleanțe postate de apropiați.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel