Sari la conținut

Preot ortodox. Cuvânt medicament: „Au tulburat sufletele, au creat o mulțime de probleme, familiale și psihologice”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
credinta

Preot ortodox. Cuvânt medicament: „Au tulburat sufletele, au creat o mulțime de probleme, familiale și psihologice”.

Părintele Visarion Alexa a prezentat pe pagina sa de Facebook o discuție despre sminteala și problemele psihologice pe care le aduc în oameni anumite simboluri apocaliptice. Părintele Alexa prezintă un cuvânt medicament al unuia dintre cei mai iubiți sfinți ai Greciei, Sfântul Porfirie Kafsokalivitul.

„Ia spune-mi, fiule, ce zice Gheronda Emilianos despre 666 și antihrist?”.
Iar eu îi răspund: ”Gheronda, ne-a spus la o sinaxă de curând să nu ne neliniștim. Noi să ne îngrijim să avem o relație vie cu Hristos, iar lui antihrist să nu îi dăm multă însemnătate, căci altfel acela va deveni centrul vieții noastre, iar nu Hristos”.

Preot ortodox. Cuvânt medicament: „Au tulburat sufletele, au creat o mulțime de probleme, familiale și psihologice”

Îndată a lovit cu mâinile de pat de bucurie și a spus:
”Ce spui, fiule? Ce spui, fiule? Slavă Ție, Doamne, că am găsit un duhovnic care să fie de acord cu mine! Măi, copile, ce-au făcut duhovnicii, aici în lume?! Au tulburat sufletele, au creat o mulțime de probleme, familiale și psihologice cu acest 666. Nu mai poate lumea să doarmă și au început să ia medicamente de cap și pastile de somn, ca să poată să doarmă. Ce-i asta? Hristos nu vrea asemenea lucruri, fiul meu. Să-ți mai spun ceva?”.
Îi zic: ”Părinte, ce?”. Îmi spune: ”Pentru noi, creștinii, atunci când Îl trăim pe Hristos, nu există antihrist. Ia spune-mi? Aici unde stau eu în pat poți să stai și tu?”. Îi spun: ”Nu, Părinte”. Îmi spune: ”De ce?”. I-am răspuns: ”Pentru că, dacă stau peste dumneavoastră, vă voi strivi”. Îmi spune: ”Dar când poți să stai?”. Îi zic: ”Atunci când plecați dumneavoastră, Gheronda, pot să stau eu”.
Îmi spune: ”Exact, fiule, așa se întâmplă și cu sufletul nostru. Când avem în noi pe Hristosul nostru, poate veni antihrist? Poate intra vreo altă ființă potrivnică în sufletul nostru? Așa că, fiule, pentru că nu Îl avem pe Hristos în noi, de aceea azi suntem neliniștiți cu privire la antihrist. Când Îl punem pe Hristos în noi, toate devin Rai. Hristos este totul și în acest chip să le vorbești și tu oamenilor, fiule, și de ce este potrivnic nu ne temem. [ …]”
Cuvânt de Sfântul Porfirie Kafsokalivitul”, a fost mesajul părintelui Visarion Alexa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel