Sari la conținut

Preotul Vasile Ioana: Îndemnul meu e să nu mai privim imagini, să nu mai privim nimic nici pe Instagram, nicăieri

Preotul Vasile Ioana a explicat care sunt regulile de aur ale postului. Părintele subliniază că postul nu este doar despre alimentație.

Prezent în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, de la Pro TV, părintele Vasile Ioana a vorbit despre regulile de aur ale postului. Potrivit acestuia, „postul nu este o taină, e un mijloc de purificare spirituală”.

Postul nu este doar despre alimentație. (…) Ar trebui să ne eliberăm de patimi, să ne gândim care e patima dominantă”, a spus Vasile Ioana.

Potrivit celor spuse de preotul Vasile Ioana, foarte important e postul simțurilor:

– postul gurii – adică să nu bârfim, să privim oamenii cu dragoste;

– postul ochilor – „E prea mult consum de pornografie în rândul bărbaților, îndemnul meu e să nu mai privim imagini, să nu mai privim nimic nici pe Instagram, nicăieri. Nu e păcat, dacă vine către tine o imagine, dar să o schimbi repede”, a spus Vasile Ioana.

Vasile Ioana, în lacrimi privind războiul din Ucraina

„Nimeni, niciodată, pentru niciun motiv, nu are dreptul să ia viața. Viața este darul lui Dumnezeu. De aceea, atunci când curge sânge în lume, și eu mă simt rănit.

Sânge de ucraineni nevinovați curge mult zilele acestea. Suntem de partea celor agresați și niciodată cu agresorul. Acest popor blând, român a dovedit-o în istorie de mii de ori că suferă cu cel care suferă și plânge cu cel care plânge.

De aceea, sunt atât de bucuros că tineri români, călugări, călugărițe, ONG-uri, episcopii (Episcopia Sucevei și Rădăuților, Episcopia Maramureșului), preoți, protopopi, credincioși au stat în vamă și au așteptat acești oameni disperați.

Au fost drame, iar la un moment dat nu mai puteam, închideam televizorul. Nu mai puteam să duc atâta durere și atâta suferință și atunci, și noi, cred că n-ar trebui să stăm doar să ne mirăm, ci ar trebui să facem ceva concret.

Acești oameni trebuie ajutați, pentru că sunt într-o situație dramatică. Imaginați-vă o singură secundă că vi se poate rupe familia în două.

Este ceva îngrozitor

Acele doamne singure care treceau granița și spuneau că soțul a rămas acolo, în luptă. De departe, aceste două zile a ridicat poporul ucrainean, iar simpatia pentru acest popor este uriașă în toată lumea.

E un fior de iubire pentru acest popor brav și pentru că lucrurile sunt în plină desfășurare, nu putem decât să facem bine pentru cei care au venit în țara noastră, au călcat pe pământ românesc și au nevoie de dragostea noastră.

Sunt bucuros că și agențiile internaționale de știri au ilustrat dragostea curată a poporului român pentru poporul ucrainean. De aceea, parohia noastră se va implica și ea în următoarea perioadă și va fi alături de acest popor prin ceea ce va putea.

Vom face în pridvor un loc pentru alimente. Aduceți alimente neperisabile în pridvor și le vom duce aici, în strada Ion Câmpineanu, 27, ude se colectează de autorități tot ce e necesar pentru acești oameni.

Unul din finii mei deja e la graniță, are câteva microbuze și aduce în București ucraineni care trăiesc drama plecării din casa proprie.

De aceea, pe grupurile noastre, vom face un anunț și vă vom întreba care din voi puteți să găzduiți, care și cum puteți să ajutați.

Eu voi identifica nevoile celor care pleacă de acolo din vamă. Dacă știți oameni care au nevoie de locuri de cazare, dacă identificați DGASPC-uri (n.r. Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului) din cadrul primăriilor, dacă puteți să ajutați cu ceva, dați-mi un mesaj și voi da mai departe, pentru că noi suntem în legătură cu primăriile de acolo. Nu putem să stăm cu mâinile în sân în fața acestei realități dramatice”, a precizat preotul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel