joi, octombrie 6, 2022

Joe Biden a declarat că „pandemia s-a încheiat” într-un interviu difuzat duminică, deși a recunoscut „încă avem o problemă cu Covid”, deoarece SUA continuă să se confrunte cu infecțiile cu coronavirus care ucid sute de americani pe zi.

Președintele a declarat pentru CBS 60 Minutes: „Încă avem o problemă cu Covid. Încă lucrăm mult la asta. Dar pandemia s-a terminat. Dacă observi, nimeni nu poartă măști. Toată lumea pare să fie într-o formă destul de bună. Și așa cred că se schimbă.”

Te-ar mai interesa: Medicii avertizează: Sedentarismul UCIDE...

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că sfârșitul pandemiei este „în vizor”, după ce a dezvăluit că decesele săptămânale au fost la cel mai scăzut nivel din martie 2020, potrivit The Guardian.

Cu toate acestea, a avertizat că coronavirusul reprezintă încă o „urgență globală acută” și a subliniat că în primele opt luni ale anului 2022, peste 1 milion de persoane au murit din cauza Covid-19.

În SUA, bilanțul pandemiei a scăzut semnificativ de la începutul mandatului lui Biden, când mureau peste 3.000 de americani pe zi, pe măsură ce îngrijirea îmbunătățită, medicamentele și vaccinurile au devenit mai disponibile pe scară largă.

Te-ar mai interesa: 4 tipuri de medicamente care atacă ficatul...

Dar aproape 400 de oameni pe zi continuă să moară din cauza Covid în SUA, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Biden a petrecut mai mult de două săptămâni izolat la Casa Albă după două crize de Covid, începând din iulie. Soția sa, Jill, a contractat virusul în august. Biden a spus că cazurile ușoare au fost o dovadă a îmbunătățirilor în îngrijire în timpul președinției sale.

Te-ar mai interesa: Trauma care a marcat-o pe Camilla. Și-a privit mam...

Biden a cerut Congresului o finanțare suplimentară de 22,4 miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru o potențială creștere a cazurilor în toamnă.

Bilanțul COVID la 19 septembrie în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 967 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 248 mai multe față de ziua anterioară. 224 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Guma de mestecat. Mihaela Bilic: Remediu împotriva...

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 43 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.704 cu 51 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 127 persoane, cu 1 mai mult față de ziua anterioară. Din cei 127 pacienți internați la ATI, 113 sunt nevaccinați.

Te-ar mai interesa: Ce spune prenumele despre tine. Numerolog: Fiecare...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private