joi, august 18, 2022

Pandemia de coronavirus face ravagii la nivel global. În fiecare zi, autoritățile anunță mii de oameni nou infectați. Printre aceștia se numără și președintele Joe Biden.

Casa Albă a spus adevărul! Ce medicament a luat Biden pentru a se proteja de coronavirus

Pandemia de coronavirus pare că nu are sfârșit. Recent, președintele SUA, Joe Biden s-a infectat, deși s-a imunizat împotriva virusului. Anunțul a fost făcut pe contul său de Twitter.

Secretarul de presă al președintelui a afirmat că Joe Biden se tratează cu Paxlovid, tratamentul medicamentos în lupta cu Coronavirus.

Te-ar mai interesa: Sfatul zilei de 18 august: Nativii Balanță trebuie...

Ce este Paxlovid?

Tratamentul antiviral oral realizat de Pfizer este comercializat sub denumirea de Paxlovid.

Acesta a fost aprobat la sfârşitul lunii decembrie în Statele Unite şi, de atunci, a fost aprobat în aproximativ 40 de ţări, inclusiv în Uniunea Europeană.

Paxlovid este o combinaţie între o nouă moleculă, PF-07321332, şi ritonavir, un antiviral HIV, care se administrează sub formă de tablete separate.

Medicamentul reduce semnificativ internările în spital şi decesele la pacienţii cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii şi ar trebui să rămână eficient împotriva variantei Omicron, potrivit ultimelor studii.

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

Antiviralele acţionează prin diminuarea capacităţii de replicare a unui virus, încetinind astfel evoluţia bolii.

Noile pastile nu înlocuiesc vaccinarea și sunt eliberate doar cu rețetă celor care s-au infectat deja și prezintă un risc de agravare a bolii, potrivit Antena 3.

Ce include tratamentul?

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) le-a aprobat deja și țări precum Germania, Marea Britanie sau Statele Unite au început deja să le comande. Unul dintre avantajele pe care-l aduc aceste noi pastile este acela că tratamentul poate fi făcut în sistem ambulatoriu.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Pastila Paxlovid, administrată sub formă de comprimate, este destinată pacienţilor cu forme uşoare şi până la moderate, în primele trei zile de la apariţia simptomelor. Tratamentul complet include o pastilă la fiecare 12 ore timp de cinci zile. În fazele doi şi trei ale testelor clinice s-a demonstrat că Paxlovid reduce simptomele grave, spitalizarea şi riscul de deces în 89% din cazuri, atunci când pacienţii primesc medicaţia în fazele incipiente.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Pericolele din spatele tatuajului pentru ...

Astfel, o cutie de Paxlovid, pastila produsă de Pfizer, costă 529 de dolari și tratamentul durează 5 zile. Producătorul precizează că pacienții vor trebui să ia trei pastile de două ori pe zi pe o perioadă de cinci zile – în total 30 de pilule/tratament

Din nefericire, România nu a ajuns la o înţelegere cu Pfizer privind importul de Paxlovid, ţara noastră preferând utilizarea de Molnupiravir în tratarea pacienţilor COVID.

Te-ar mai interesa: 19 august, zi de mare sărbătoare pentru creștinii ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private