luni, noiembrie 28, 2022

Președintele american, Joe Biden, l-a acuzat pe Vladimir Putin în premieră pentru atrocitățile din Ucraina, susținând că este vorba despre un genocid.

Deși președintele american era rezervat și numea atrocitățile comise drept „crime de război”, Joe Biden comunică public, acum, că acțiunile trupelor rusești nu sunt altceva decât un genocid.

Tot mai multe informații și imagini se răspândesc după retragerea trupelor din Ucraina, iar dovezile unui genocid sunt din ce în ce mai clare pentru președintele american.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Președintele Biden îl acuză pe Putin de genocid

Preşedintele american, Joe Biden, şi-a menţinut acuzaţia de genocid adresată în premieră liderului rus, Vladimir Putin, pentru acţiunile din Ucraina.

Strecurată iniţial într-un discurs de politică internă, remarca ar fi putut părea trecătoare, dar şeful de la Casa Albă le-a spus apoi jurnaliştilor că Putin „încearcă să şteargă chiar şi ideea că cineva ar putea fi ucrainean”. „Îi vom lăsa pe avocaţi să decidă la nivel internaţional dacă se califică sau nu drept genocid, dar pentru mine aşa este”, a afirmat preşedintele american, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Pentru prima dată de la invazia Rusiei în Ucraina, președintele Biden a calificat-o drept genocid. Vorbind la un eveniment în Iowa dedicat eforturilor Administrației de a contracara prețurile mari ale petrolului, liderul de la Casa Albă l-a acuzat în mod deshis pe președintele Putin de geocid: „Bugetul familiei dumneavoastră, capacitatea de a vă umple rezervoarele de benzină nu ar trebuie să depindă de faptul că un dictator declară război și comite genocid departe, în cealaltă jumătate a lunii.”

Te-ar mai interesa: Cauza și simptomele arterelor înfundate. Cardiolog...

Este o semnificativă escaladarea a retoricii Washington-ului, după ce, până acum, oficialii americani au evitat să definească acțiunile trupelor rusești în Ucraina drept genocid.

Nu mai departe decât săptămâna trecută, președintele Biden a evitat să califice invazia Rusiei în Ucraina drept genocid, limitându-se la a califica atrocitățile comise de trupele rusești în oraşe ca Bucea drept crime de război.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Ieri, însă, Joe Biden a declarat că „situația arată diferit față de săptămâna trecută, cu din ce în ce mai multe dovezi privind oribilele lucruri pe care rușii le-au făcut în Ucraina.” Oficiali americani spun că urmează ca Administrația Biden să extindă dramatic numărul și tipurile de armament pe care le va furniza Ucrainei.

Răspunsul lui Putin, cumplit

Kievul l-a acuzat pe Putin de același atrocități, iar răspunsul lui Putin a fost unul dur.

Te-ar mai interesa: Renunță la aceste alimente ca să înfometezi celule...

Preşedintele rus, Vladimir Putin, afirmă că negocierile de pace cu Ucraina au ajuns într-un punct mort după acuzaţiile Kievului de crime de război. Într-una din rarele sale apariţii publice de după declanşarea invaziei, liderul de la Kremlin a declarat că atrocităţile de la Bucea ar fi o înscenare. Operaţiunile militare vor continua până când Rusia îşi va atinge ţelurile pe care Putin le-a numit ”nobile”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private