duminică, noiembrie 28, 2021

La nivel mondial, o mare parte a populației refuză imunizarea anticoronavirus. Argumentele sunt numeroase, însă principalele motive sunt reacțiile adverse cauzate de vaccin. În acest sens, autoritățile

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

încearcă să combată dezinformarea și îngrijorarea populației, însă tot mai mulți oameni sunt sceptici. Președintele Asociației Medicilor de Familie, Dr. Sandra Alexiu, vine cu afirmații puternice în susținerea eficacității vaccinului.

Președintele Asociației Medicilor de Familie, Dr. Sandra Alexiu, susține că efectele adverse grave nu sunt un pericol pentru populație. Reacțiile de tip șoc anafilactic sunt foarte rare, de fapt, fiind manifestate până acum de doar 3 oameni dintre zecile de mii de persoane imunizate cu vaccinul anticoronavirus Pfizer-BioNTech.

„Avem două persoane care au

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

făcut reacții alergice severe de tip anafilaxie în Marea Britanie și o persoană în SUA. Asta nu e deloc un număr mare. Este exact procentul de persoane alergice care sunt în populație, fără să fie neapărat vaccinate”, a declarat Sandra Alexiu, pentru Digi 24.

Care sunt circumstanțele în care vaccinul este contraindicat?

„Pe de altă parte, dacă știm că suntem alergici, contraindicațiile actuale pentru orice fel de vaccinare sunt dacă am avut un istoric de reacție gravă, de tip anafilactic la o vaccinare anterioară, atunci această vaccinare nu se va mai face. Prin urmare, nu se pune problema

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

de mici iritații, de mici bubițe, urticarii sau mâncărimi pe care le avem de la diverse alimente, ci vorbim de o reacție gravă în antecedentele personale la o vaccinare. Asta este o contraindicație foarte clară”, a susținut medicul.

Cum se procedează în cazul unei reacții adverse grave?

„În rest, toată lumea care va decide să se vaccineze trebuie să știe că fiecare centru este dotat cu trusă de intervenție cu adrenalină, special pentru a combate șocul anafilactic și nu se va face această vaccinare fără ca fiecare centru să fie dotat cu tot ce trebuie pentru acest lucru”, a explicat

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

Dr. Sandra Alexiu.

De asemenea, medicul susține că până acum nu a asistat la o astfel de reacție anafilactică. Acestea sunt extrem de rare și apar în 15 minute. Acest timp este alocat fiecărui pacient, după vaccinare, pentru a se observa tolerabilitatea la vaccin.

 

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri