luni, iunie 1, 2020

Președintele Iohannis: “Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu coronavirus”

Preşedintele Iohannis a anunţat, joi, că a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Victor Costache precum şi pe cel de numire în funcţia de ministru a secretarului de stat Nelu Tătaru, acesta urmând să depună jurământul astăzi.

Citește și:

“Am primit în cursul acestei dimineţi de la premierul Ludovic Orban propunerea pentru numirea domnului Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Am luat act de demisia domnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru. Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia în acest moment în sistemul sanitar şi trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile.

Citește și:

Aşa cum ştiţi, începând cu ora 17:00, voi participa la o videoconferinţă cu membrii Consiliului European, dedicată măsurilor legate de combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Pandemia afectează puternic toate statele membre ale Uniunii şi este nevoie de acţiune comună susţinută la nivelul Uniunii pe multiple paliere pentru a încerca să limităm, pe cât posibil, efectele negative ale acestei crize.

Citește și:

Din perspectiva noastră, a României, şi a priorităţilor noastre în gestionarea provocărilor pe care le-a determinat epidemia de COVID-19, intenţionez să subliniez, în cadrul acestor discuţii, o serie de aspecte deosebit de importante pentru noi:

În primul rând, la nivelul Uniunii, prin intermediul Comisiei Europene, au fost demarate proceduri de achiziţii în comun de echipamente şi dispozitive medicale necesare gestionării epidemiei. Este vorba de mănuşi, echipamente de protecţie, ventilatoare şi echipamente de laborator.

Având în vedere că situaţia s-a deteriorat rapid şi în ţara noastră în ultimele zile, a devenit crucială dezvoltarea urgentă a procedurilor de achiziţii comune ale Uniunii lansate pentru echipamente medicale.

Este important ca aceste proceduri să fie finalizate cât mai repede cu putinţă, pentru ca statele membre interesate, adică şi noi, şi România, să poată intra rapid în posesia acestor produse”, a mai spus președintele. Și a reiterat:

În finalul acestei declaraţii, vreau să reiau apelul meu către toţi românii.

Respectaţi, vă rog, dragi români, restricţiile impuse de autorităţi!

Staţi acasă, pentru că doar aşa putem să ne protejăm sănătatea! Cu cât reuşim acum mai bine să ţinem sub control şi să limităm răspândirea coronavirusului, cu atât mai repede vom putea să revenim cu toţii la activităţile cărora le simţim acum lipsa!

Ştiu că este greu, dar numai făcând aceste sacrificii vom câştiga lupta cu acest inamic extrem de periculos!”

Parteneri