miercuri, decembrie 7, 2022

În cursul zilei de astăzi, vineri 18 Decembrie, Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă prin care a dorit să sublinieze că toate vaccinurile sunt siguri, autorizate și eficiente.

Cu această ocazie, președintele statului a oferit mai multe lămuriri privind campania de vaccinare anti-covid.

El a subliniat că, deși nu este obligatorie, vaccinarea este soluția ca până în vară să scăpăm de pandemie.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

„Lucrurile vor funcționa și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare.

Dozele de vaccin nu vin toate deodată, vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă mai mică, simbolică, de 10.000 de doze, care va fi administrată imediat, încă în acest an. Și începând din ianuarie, vin doze mai multe.

Noi credem că cel puțin 100.000 de doze pe săptămână, sau mai mult, pe măsură ce se poate vaccina mai mult. În prima etapă, va fi vaccinat tot personalul medical.

În a doua etapă va fi vaccinat personalul esențial și noi credem în martie, aprilie, mai este faza când va fi vaccinată populația generală.

Te-ar mai interesa: De ce e ideal să stai aplecat spre dreapta când în...

Important de știut – vaccinarea este voluntară, nu e nimeni obligat, dar noi recomandăm tuturor să se vaccineze, fiindcă această vaccinare este singura – repet – singura cale de a scăpa de pandemie.

Vom avea diferite tipuri de vaccin.

Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt eficiente, adică își fac efectul. Toate sunt sigure.

 Și, în acest fel, vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, până în vară, probabil, să scăpăm de această pandemie”, a spus Președintele Klaus Iohannis.

Te-ar mai interesa: Incident grav la o școală din România. Șase elevi ...

Sfaturile Președintelui de Sărbători

„Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile!

Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou.

Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private