joi, decembrie 2, 2021

Este oficial în România! Starea de urgență a fost prelungită, însuși președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul.

Acesta a anunțat emiterea unui nou decret care prelungește starea de urgență în România

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

cu 30 de zile, pentru a preveni răspândirea COVID-19: “Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri împotriva COVID-19”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că pericolul nu a trecut: “Pericolul nu a trecut, iar relaxarea restricţiilor în perioada următoare, cum văd că cer unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor de infectare”. Șeful statului a subliniat că în pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există

Te-ar mai interesa: Mesajul emoționant al Patriarhului Daniel de Ziua ...

semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluției pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus, cât și numărul deceselor provocate de acesta cresc zilnic într-un ritm alert.

De asemenea, Klaus Iohannis a precizat că în această perioadă se pot plafona prețurile la alimente, medicamente și utilități.

”Am decis prin decretul emis că Guvernul va lua toate măsurile ca să fie asigurată securitatea alimentară a cetățenilor prin continuarea producției, furnizării și transportului produselor. Se pot plafona prețurile la alimente de strictă necesitate,

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

medicamente, utilități. Am adăugat în decret o mențiune specială dacă se va constata o scădere a prețurilor la energie. În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare ca scăderile să se reflecte în prețuri”, a declarat președintele.

Mai mult, Iohannis a precizat că şcolile rămân închise pe perioada stării de urgenţă: ”Şcolile rămân închise şi se suspendă toate activităţile didactice care presupun prezenţa fizică”.

“Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Staţi acasă pentru a ne recăpăta viaţa cât mai repede”, a subliniat președintele României, care a ținut să precizeze: ”Cu

Te-ar mai interesa: Alertă! O țară europeană suspendă folosirea acestu...

siguranță că fără aceste măsuri de izolare ne-am fi confruntat cu o explozie a cazurilor imposibil de gestionat de sistemul nostru de sănătate.

Este tocmai scenariul negru pe care, împreună cu Guvernul Orban și cu specialiștii din domeniul medical, ne-am propus încă de la primele semne ale epidemiei să îl evităm. Acțiunea fermă și timpurie salvează vieți și produce efecte pozitive în plafonarea curbei infecțiilor.”

Te-ar mai interesa: Embolia pulmonară: primele semne de alarmă că un c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri