Categories: Știrile zilei

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat că va continua să furnizeze Ucrainei arme şi echipamente vitale. ”Inclusiv 200 de milioane de dolari”

Președintele SUA Joe Biden a subliniat, într-o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski,  că Vladimir Putin, președintele rus, se bazează pe ideea că SUA nu vor sprijini Ucraina. În același timp, Biden a anunțat acordarea unui nou pachet de ajutor militar în valoare de 200 de milioane de dolari către Ucraina.

Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj de unitate în discursul său de marți. El și-a exprimat bucuria pentru invitația de a vizita Washingtonul pentru a prezenta președintelui Biden progresele în lupta împotriva Rusiei.

„Tot ceea ce am discutat astăzi va fi de folos în 2024”, a subliniat Zelenski. Ambii lideri au respins afirmațiile conform cărora contraofensiva Ucrainei este blocată.

„Vom continua să furnizăm Ucrainei arme şi echipamente vitale atât timp cât putem; inclusiv 200 de milioane de dolari pe care tocmai i-am aprobat astăzi”, în arme şi echipament militar, a spus Biden, dar a adăugat că este nevoie de finanţare suplimentară pentru a continua sprijinul SUA.

„Fără finanţare suplimentară, ne apropiem rapid de sfârşitul capacităţii noastre de a ajuta Ucraina să răspundă la solicitările operaţionale urgente pe care le are. Putin se bazează pe faptul că Statele Unite nu vor reuşi să furnizeze ajutor Ucrainei. Trebuie, trebuie, trebuie, dovediţi-i că se înşeală”, a spus Biden, îndemnând Congresul SUA să adopte finanţarea necesară pentru a ajuta Ucraina.

Recent Posts

Inamicul nevăzut: simptomele cancerului de ochi pe care s-ar putea să le ignori. Depistarea timpurie este vitală

Cancerul de ochi sau cancerul ocular este o afectiune rara, dar grava, care implica formarea…

31 de secunde ago

Proiect european pentru screeningul cancerului gastric în parteneriat cu UMF Cluj: „Anual 4.000 de români sunt diagnosticați”

Luni, 29 aprilie 3024, la sediul Rectoratului UMF a avut loc prezentarea proiectului „TOGAS –…

15 minute ago

Mircea Beuran: acesta este motivul apariței cancerului colo-rectal la vârste tinere

Raportul privind incidența cancerului în România arată că într-un deceniu nu s-a înregistrat niciun progres…

30 de minute ago

Când se pot spăla rufele după Paște? Principalele reguli din Săptămâna Luminată

Săptămâna Luminată este perioada imediat după sărbătoarea Paștelui, cunoscută și sub numele de Octava Paștelui…

2 ore ago

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj

Avionul SMURD a aterizat la București. Florin Piersic transferat la Matei Balj. In această după-amiază…

11 ore ago

Citeste si: