Sari la conținut

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiface, strigăt de disperare: Forțele „atacă totul”, inclusiv ambulanțele…”

Deși forțele rusești sun din ce în ce mai impunătoare, Volodimir Zelenskiface, președintele în funcție al Ucrainei, fost comediant, scenarist, producător de filme și politician, nu cedează. Acesta a făcut un apel fulger la nivel internațional.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiface, strigăt de disperare: Forțele „atacă totul”, inclusiv ambulanțele…”

Noaptea trecută a fost „brutală”, conform Sky News. Volodimir Zelenskiface a anunțat că trupele rusești nu se rezumă doar la ocuparea celor mai importante orașe, ci „atacă totul”, inclusiv ambulanțele.

În acest context, președintele a făcut un apel internațional. Sunt vizați străinii care doresc să se ofere voluntari în sprijinul Ucrainei, anunță BBC.

„Aceasta va fi principala dovadă a sprijinului dumneavoastră pentru țara noastră”, a remarcat președintele Volodymyr Zelensky într-o declarație emisă duminică dimineață cu privire la noua „legiune străină” a Ucrainei.

”Dacă aveţi experienţă de luptă (…), puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa”, a îndemnat Zelenski, transmiţând totodată un mesaj de încurajare forţelor armate ucrainene, îndemnându-le să ”rămână puternice”.

Președintele Ucrainei i-a acuzat pe liderii europeni pentru lentoarea lor în ajutorarea Ucraina. ”Cum o să vă apăraţi pe voi dacă sunteţi atât de lenţi în a ajuta Ucraina ?”, s-a adresat el liderilor europeni.

Tot în această dimineață, o delegație rusă a sosit în Belarus pentru discuții cu ucrainenii, a anunțat un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit acestuia, din delegația rusă fac parte reprezentanți ai ministerelor de externe și de apărare, precum și cei ai administrației prezidențiale.

Rusia este acum pregătită să „înceapă discuțiile”, a declarat purtătorul de cuvânt, iar Moscova îi așteaptă acum pe ucraineni, potrivit presei de stat ruse.

43.000 cetăţeni ucraineni au fugit din țară

Conform ultimelor date, de la declanşarea acestei crize, până la data de 26.02.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România aproximativ 43.000 cetăţeni ucraineni au ieşit 20.650 cetăţeni ucraineni.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate în punctele de frontieră 222 de solicitări de azil, anunță Poliția de Frontieră.

În data de 26.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 83.635 de persoane (creştere de 14,5% faţă de ziua precedentă), dintre care 18.558 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 30%).

Polonia s-a oferit să ajute răniții din Ucraina. Astfel, va pune la dispoziție un tren special pentru a transporta răniții din Ucraina la diferite spitale din Varșovia, a declarat sâmbătă un oficial, potrivit Capital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel