vineri, iunie 9, 2023

Presiunea de lucru este prea dură pentru tine? Un studiu arată că femeile sunt mai susceptibile de a suferi un incident mortal din cauza stresului.

Presiunea de la locul de muncă își pune amprenta în mod apăsat asupra tuturor. Cu toate acestea, din câte se pare, femeile sunt mai susceptibile de a suferi repercusiunile stresului de la locul de muncă.

Un studiu a descoperit că acest stres poate face o femeie mai predispusă la probleme de sănătate. Și, cel mai important, posibilitatea de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral împreună cu oboseală și tulburări de somn.

Presiunea de lucru este prea dură pentru tine? Risc de infarct sau de AVC mai ridicat pentru femei

Potrivit oamenilor de știință din Elveția, stresul crește mai repede la femeile care lucrează decât la bărbații, care sunt în mod convențional mai predispuși la probleme cardiace și obezitate.

Cu toate acestea, din cauza factorilor netradiționali, s-a raportat o creștere a cazurilor de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale și tulburări de somn la femei, cu atât mai mult la femeile care jongleau cu responsabilitățile domestice și munca.

Prezentat la Conferința Europeană a Organizației Stroke, studiul a comparat datele de la 2.2000 de bărbați și femei din Elveția din 2007 până în 2017. Studiul a remarcat că două treimi dintre adulți se plâng de stres legat de muncă – 66% în 2017, mare de la 59% în 2012.

Odată cu aceasta, proporția femeilor care lucrează cu normă întreagă a crescut, de asemenea, la 44% de la 38% cent. De asemenea, 33% dintre femei au raportat că se simt epuizate sau obosite, spre deosebire de 26% bărbați.

Femeile au observat o creștere mai rapidă a problemelor de somn pe aceeași durată, cu 8% mai mult decât 5% raportată la bărbați.

Cu toate acestea, problemele tradiționale precum diabetul, colesterolul crescut și hipertensiunea arterială au continuat să fie frecvente la bărbați.

Simptome Burnout

Simptomele epuizării sunt: 

  • Tensiune arterială crescută
  • Lipsă de somn
  • Digestie proastă
  • Dispoziție capricioasă, iritabilă
  • Socializare redusă
  • Concentrare slabă
  • Prea puțin timp pentru familie

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private