sâmbătă, iulie 2, 2022

Prevenirea accidentului vascular cerebral: Singurul obicei pe care trebuie să-l întrerupeți pentru a evita bătăile neregulate ale inimii.

Accidentul vascular cerebral, la fel ca un atac de cord, este unul dintre cele mai înfricoșătoare evenimente de sănătate. Când alimentarea cu sânge și oxigen a creierului este întreruptă din cauza blocării arterelor, a colesterolului crescut sau a tensiunii arteriale crescute, rezultă un accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Așa îți calculezi porția corectă de ...

Unul dintre cei mai importanți factori de risc modificabili ai afecțiunii potențial fatale este dieta. Mai mult, experții sconsideră că există un obicei care s-ar putea dovedi esențial în eliminarea totală a riscurilor.

Experții spun că respectarea unei diete echilibrate, un regim regulat de antrenament și abținerea de la fumat pot ajuta la atenuarea riscului de accident vascular cerebral. Cu toate acestea, reducerea consumului de alcool sau întreruperea lui completă ar putea servi, de asemenea, scopului.

Prevenirea accidentului vascular cerebral: Singurul obicei pe care trebuie să-l întrerupeți pentru a evita bătăile neregulate ale inimii

Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Anglia, alcoolul poate declanșa hipertensiune arterială și bătăi neregulate ale inimii. În plus, conținutul lor ridicat de calorii poate contribui la creșterea în greutate în timp. Astfel, consumul excesiv de alcool poate crește riscul de accident vascular cerebral de trei ori.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru celulele creierului. Un ...

Din acest motiv, este recomandat să nu depășiți limita de siguranță a alcoolului; nu mai mult de două băuturi pe zi.

Cum pot supraviețuitorii accidentului vascular cerebral să facă față consumului de alcool? Cei care au supraviețuit unui accident vascular cerebral și sunt în faza de recuperare, trebuie să fie de două ori mai atenți la consumul de alcool, deoarece consumul excesiv de alcool poate fi deosebit de dăunător sănătății. Conform Asociației Stroke, dacă cineva suferă de atac ischemic, este important să consultați un medic pentru limitele sigure.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Care sunt simptomele unui accident vascular cerebral?

Accidentul vascular cerebral este o urgență gravă care necesită asistență medicală imediată. Conștientizarea simptomelor poate ajuta la stabilirea riscului la timp.

Semnele cheie ale unui accident vascular cerebral sunt:

1. Fața căzută pe o parte

2. Pacientul poate pierde capacitatea de a zâmbi sau de a deschide gura

3. Ochi căzuți

4. Incapacitatea de a ridica ambele brațe din cauza slăbiciunii sau amorțelii

Te-ar mai interesa: Cum știi că nu mănânci destule proteine. Cinci sem...

5. Vorbire neclară

6. Dificultate în a înțelege ceea ce spun alții

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private