Previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă. Este totodată un aliment esenţial pentru întreaga familie

Previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă. Sunt totodată recomandați în curele pentru slăbit.

De asemenea, morcovii ajută  în vindecarea mai multor boli la care nici nu te-ai fi gândit. Au  un număr mic de calorii (100 de grame de morcov conţin aproximativ 41 calori)  și sunt buni pentru  sănătatea ochilor. 

Cele mai importante acțiuni terapeutice se constată în tulburările de creștere la copii, rahitism, anemie, debilitate, demineralizare, surmenaj, oboseală, astenie, extenuare, convalescență, nevrism, avitaminoze, scorbut.

Specialiștii spun că morcovii previn cancerul, au efect anti-îmbătrânire și ajută pielea să fie mai frumoasă,  prin conținutul ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal betacaroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseții. 

Morcovii conțin vitaminele  B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu și reprezintă un  aliment esențial pentru copii, bolnavi, femei gravide și bătrâni.

Este totodată  o sursă foarte bună de antioxidante naturale contra cancerelor.

Consumul de morcovi reglează tranzitul intestinal și detoxifică intestinele, având un rol protector împotriva cancerului de colon.

Morcovii cruzi și sucul de morcovi ajută la eliminarea paraziților intestinali.

este bun și pentru sănătatea ficatului și, de asemenea,  are acțiuni antidiareice, laxative, purgative, antiseptice, antibiotice, antiputride, antihemoragice, hemostatice, sedative, fluidizante biliar, regeneratoare hepatic, cicatrizante gastric și intestinal, vermifuge și tenifuge.

În afecțiunile dermatologice, morcovul este un real protector al pielii, cu efecte de vindecare în răni, plăgi, ulcerații, iritații, arsuri, eczeme, furuncule, ulcere varicoase, crăpături de călcâie și mâini, pecingine, acnee, bube dulci, escare, degerături, prurit, pete tegumentare, înțepături de insecte.

 

Recent Posts

1.500 de lei în plus la pensie, pentru ACEASTĂ categorie de români

1.500 de lei în plus la pensie după recalculare. Noua lege a pensiilor se dorește…

19 minute ago

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Descoperire uimitoare a oamenilor de știință

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Cercetătorii chinezi din domeniul oncologiei au descoperit un mecanism…

39 de minute ago

Alertă ANM: Pericol de inundații și viituri în nouă județe din țară

Alertă ANM. Hidrologii au emis un avertisment de cod galben pentru inundații pe râurile din…

o oră ago

O nouă terapie revoluționară pentru cancer, disponibilă și în România. Rafila: „Este cea mai mare investiţie destinată pacienţilor oncologici”

O nouă terapie revoluționară pentru cancer va fi disponibilă și în România. Ministrul Sănătăţii, Alexandru…

2 ore ago

Cum e posibil să primești pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă

Pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă, pare imposibil dar e adevărat,…

2 ore ago

Citeste si: