Sari la conținut

Previziunea care îngrozește România: Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

test Covid
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome Covid care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni

Previziunea care îngrozește România. Alexandru Rafila a declarat vineri că, în cel mai rău caz, este posibil să avem peste 70.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

Prezent astăzi la Vălenii de Munte, ministrul Sănătății a declarat că scenariul cel mai rău posibil estimat este ca, până la data de 14 februarie, România să ajungă la peste 70.000 de cazuri de COVID-19 pe zi.

Previziunea care îngrozește România: ‘Scenariul cel mai rău posibil estimat în acest interval (până pe 14 februarie – n.r.) este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi.

Eu ştiu că asta este ştirea de presă, nu înseamnă că se întâmplă aşa. Dar şi dacă se întâmplă aşa, remarcaţi că la aceste valori maxime am putea să avem între 7.800 şi 43.000 de persoane internate, (…) iar la decese între 60 şi 360’, a spus Rafila.

În ultimele două-trei săptămâni ne-a arătat că proporţia persoanelor internate este de 2-3%

‘Astea sunt ipoteze de lucru. Ce s-a întâmplat în ultimele două-trei săptămâni ne-a arătat că proporţia persoanelor internate este de 2-3%, iar cazurile la ATI sunt relativ puţine, iar situaţia este sub control în momentul de faţă’, a menţionat Rafila. În context, el a explicat că autorităţile au un plan de mărire a capacităţii de asistenţă medicală spitalicească.

‘În momentul de faţă sunt alocate 25.000 de paturi din (…) peste 120.000 disponibile, deci 20% din capacitatea de asistenţă medicală spitalicească, şi avem un plan de mărire a acestei capacităţi cu încă 10%, până la 30%, cu păstrarea însă a funcţionării spitalelor şi pentru celelalte categorii de pacienţi care sunt cel puţin la fel de importante ca şi controlul acestei pandemii’, a afirmat el. Conform statisticilor referitoare la evoluţia pandemiei, în România au fost înregistrate 1.964.021 cazuri de îmbolnăvire şi 59.428 de decese asociate COVID-19. Din totalul deceselor, 8,8% s-au înregistrat în Bucureşti, iar pe locul al doilea s-a situat judeţul Prahova cu 4,5%, conform Agerpres.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 544 mai mult decât în ziua anterioară. 2.430 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel