Sari la conținut

Prim-ministrul vietnamez, primit la Palatul Victoria de premierul Marcel Ciolacu și de Klaus Iohannis

Sursă foto: AGERPRES
Premierul Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, aflat în vizită oficială la Bucureşti, a fost primit cu onoruri militare, luni, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, luni, cu omologul din Republica Socialistă Vietnam, Pham Minh Chinh, la Palatul Victoria. Cei doi șefi de Guvern vor avea și declarații comune după întrevedere, în jurul orei 11.30.

„România și Vietnamul au o relație de prietenie și cooperare tradițională foarte bună de aproape 75 de ani, care continuă să se dezvolte pozitiv, România fiind una dintre primele țări care a recunoscut Vienamul”.

Declarația aparține premierului Phạm Minh Chính, aflat în vizită la București zilele acestea. El cunoaște foarte bine țara noastră, întrucât în anii ’80 a absolvit Facultatea de Construcții din capitală și a lucrat apoi patru ani la Ambasada Vietnamului din București, motive pentru care vorbește perfect limba română.

Astăzi după-amiază, Phạm Minh Chính se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, iar în prima parte a zilei cu omologul său, Marcel Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin pentru RADOR: „Este prima vizită oficială pe care o primește executivul curent la Palatul Victoria. Luni, la un nivel de vizită oficială, cu protocolul aferent, vom fi gazdele vizitei unei delegații conduse de prim-ministrul vietnamez, Phạm Minh Chính”.

Tot astăzi va fi organizat și un forum economic, moment important pentru aprofundarea cooperării economice între București și Hanoi. Nu vor fi uitate nici aspectele ce țin de colaborarea româno-vietnameză în cadrul Organizației Națiunilor Unite, Organizației Internaționale a Francofoniei sau în cadrul formatului Asia-Europa Meeting.

„În marja Forumului Economic, se intenționează semnarea unui Memorandum de Înțelegere pentru promovarea cooperării în domeniul afacerilor și definirea unor domenii economice de interes între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Socialistă Vietnam. Acest Memorandum de înțelegere are caracterul unei scrisori de intenție care nu creează, modifică sau stinge drepturi și obligații juridice și va fi îndeplinit în conformitate și în limita cadrului legal incident”, prevede un Memorandum de cooperare economică și culturală aprobat, joi, în ședința de guvern.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel