luni, august 8, 2022

Vaccinarea Covid la copii. Prima țară care a aprobat vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani cu vaccinul Pfizer este Canada.

Ministerul Sănătății din Canada a luat hotărârea pe baza datelor din studiile clinice de fază a treia asupra copiilor. „S-a stabilit că acest vaccin este sigur și eficient atunci când este utilizat în această grupă de vârstă”, a spus un reprezentant al ministerului.

Te-ar mai interesa: Val de jigniri de la colegii de breaslă pentru med...

În martie anul trecut, Pfizer a declarat că studiile vaccinului său la copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au arătat p eficiență de 100% și un răspuns imun puternic.

Eficiență de 100%

Riscul copiilor de a se îmbolnăvi grav sau de a muri din cauza COVID-19 este redus, iar de-a lungul pandemiei au avut foarte rar nevoie de tratament în spital.

În Europa, Pfizer a depus recent la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) cererea de aprobare a vaccinului anti-COVID la copiii de peste 12 ani. Compania a făcut studii pe 2.260 de copii între 12 şi 15 ani, iar rezultatele au arătat o eficiență de 100%.

Te-ar mai interesa: Ai senzația de nod în gât? Cauze posibile și anali...

Evaluarea EMA durează până la 6 săptămâni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private