miercuri, august 10, 2022

Unele orașe chineze vor începe interzicerea accesului persoanelor nevaccinate la școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice începând cu sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, potrivit Insider.

12 dintre cele 22 de provincii din China vor aplica noile restricții pentru accesul persoanelor nevaccinate în școli spitale, supermarketuri sălile de sport, hotelurile, cafenelele, benzinăriile şi băncile, deşi lista exactă variază de la o regiune la alta.

Te-ar mai interesa: Ce sfânt sărbătorim mâine: mulți îi poartă numele...

Vaccinarea este „datoria şi obligaţia fiecărui cetăţean”, a avertizat un consiliu local, care a scos în evidenţă situaţia pandemică „severă şi complicată” din alte ţări.

Potrivit consilierilor, responsabilitatea verificării vaccinaților și constrângerea accesului la servicii publice nevaccinaților le va reveni directorilor de instuții și zone publice din fiecare provincie.

În oraşul Luzhou din provincia Sichuan, pentru a avea acces în mai multe locuri publice, persoanele nevaccinate trebuie să lase datele personale şi de contact la intrare.

În provincia Henan, agenţiile guvernamentale nu vor mai plăti angajaţii care nu se vor vaccina, potrivit presei locale.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

Beijingul încă nu a declarat vaccinarea obligatorie la nivel naţional, anunțurile fiind făcute doar la nivel local, până acum. Noile restricții vizează creșterea numărului de persoane vaccinate, China dorind să atingă o rată de vaccinare de 80%.

Încă nu se știe câte persoane au o schemă completă de vaccinare până acum în China, însă aceasta a anunțat că au fost produse 1,4 miliarde de doze de vaccin, aproape suficient pentru administrarea primei doze întregii populații.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private