Sari la conținut

China a depășit pragul de un miliard de doze de vaccin anti-covid admninistrate. În ultimul an, au fost înregistrate doar două decese Covid

China a depășit pragul de un miliard de doze de vaccin anti-covid admninistrate. În ultimul an, au fost înregistrate doar două decese Covid.

Potrivit Ministerului Sănătății de la Beijing, citat de AFP, au fost administrate 1,01 miliarde de doze de vaccin anti-covid. În acest moment, numărul de vaccinuri făcute în China reprezintă mai mult de o treime din totalul global. Lumea a depăşit vineri pragul de 2,5 miliarde de doze administrate.

Iniţial, chinezii nu s-au grăbit să se vaccineze, deoarece virusul a fost practic eradicat din ţară de mai bine de un an. Cetățenii chinezi au trecut prin carantină obligatorie,  iar autoritățile s-au folosit de testare masivă şi de aplicaţii mobile pentru controlul călătoriilor.

Lipsa iniţială a datelor disponibile cu privire la vaccinurile chinezeşti şi scandalurile din trecut legate de doze falsificate în China au contribuit, de asemenea, la reticenţa unor persoane.

 Ulterior, guvernul şi companiile au adoptat o abordare mai proactivă, îndemnând ferm locuitorii şi angajaţii să se vaccineze. S-a insista mult pe solidaritatea naţională şi datoria lor de cetăţeni.

China a depășit pragul de un miliard de doze de vaccin anti-covid admninistrate

Dea semenea, în Beijing, unele cartiere au afişat în faţa clădirilor lor procentul de persoane vaccinate, pentru a face presiuni asupra celor recalcitranţi. Mai mult, autorităţile oferă uneori vouchere sau ouă pentru a încuraja vaccinarea.

Apariţia, în ultimele săptămâni, a câtorva cazuri locale în populata provincie sudică Guangdong a servit, de asemenea, drept o atenţionare cu privire la riscul reapariţiei epidemiei.

Ministerul Sănătății din China a comunicat duminică 23 de pacienţi noi în 24 de ore. Toţi aceştia sunt însă persoane sosite din străinătate, care oricum sunt plasate automat în carantină, fără contact cu restul populaţiei.

China va vaccina anti-Covid 50 de milioane de persoane înaintea Noului An  chinezesc

China speră să vaccineze cel puţin 70% din populaţia sa până la sfârşitul anului, adică aproximativ un miliard de persoane

Patru vaccinuri, toate chinezeşti, sunt aprobate în prezent:

  • unul de la laboratorul privat Sinovac
  • două de la gigantul de stat Sinopharm
  • unul de la compania farmaceutică CanSino Biologics

Vaccinul companiei germane BioNTech ar putea, de asemenea, să primească undă verde în următoarele luni, în special datorită unui acord cu un partener local.

Potrivit Agerpres, doar două decese cauzate de COVID-19 au fost înregistrate în 13 luni în China. Magazinele, restaurantele şi barurile s-au redeschis din primăvara anului 2020, iar opinia publică este, în general, foarte mulţumită de modul în care guvernul a gestionat criza.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.