Primele 5 preocupări legate de sănătatea femeilor din întreaga lume

Primele 5 preocupări legate de sănătatea femeilor din întreaga lume.

Ziua egalității femeilor este sărbătorită în Statele Unite ale Americii, în fiecare an pe 26 august, pentru a onora eforturile femeilor care au luptat pentru dreptul lor de vot. În această zi din 1920 a fost adoptat al nouăsprezecelea amendament al Constituției Statelor Unite, care interzicea statelor și guvernului să refuze cetățenilor săi dreptul de a vota pe baza sexului.

Chiar și după 100 de ani, femeile din întreaga lume încă luptă pentru drepturile lor.

S-ar putea să existe un mandatat constituțional, dar femeile au încă un drum lung de parcurs, unele dintre aceste lupte sunt pentru instituțiile de sănătate. Există mai multe afecțiuni de sănătate cu care se confruntă femeile din întreaga lume și se fac foarte puține lucruri în acest sens.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște unele dintre principalele preocupări de sănătate pentru femei.

Primele 5 preocupări legate de sănătatea femeilor din întreaga lume

Iată câteva dintre cele mai importante probleme de sănătate ale femeilor.

1. Cancer: Cancerul afectează atât bărbații, cât și femeile. Dar, cu toate acestea, există două tipuri de cancer care afectează femeile și este extrem de îngrijorător. Cancerul de sân și cancerul de col uterin sunt două tipuri de cancere, iar numărul în creștere este o cauză serioasă de îngrijorare. Singura modalitate de a detecta aceste tipuri de cancer în stadiile incipiente este prin screening-uri regulate. Femeile trebuie să meargă la controale și screening-uri, deoarece numai atunci când acestea sunt detectate devreme, pot fi tratate și împiedicate să se răspândească în alte părți ale corpului.

2. Sănătatea reproducerii: Și aceasta este din nou o cauză majoră de îngrijorare, deoarece femeile suferă de probleme de sănătate sexuală și reproductivă. Indisponibilitatea contraceptivelor le face vulnerabile la aceste probleme de sănătate.

3. Sănătatea mamei: Chiar și astăzi, femeile din întreaga lume mor din cauza complicațiilor sarcinii și a nașterii. În mai multe locuri din lume, femeile încă nu au acces la unități medicale adecvate în timpul nașterii. Cu toate acestea, aceste decese ar fi putut fi prevenite, dacă ar fi fost disponibile servicii adecvate.

4. HIV: Aceasta este din nou una dintre cele mai mari preocupări în domeniul sănătății. Femeile tinere sunt ținte pentru această infecție și le este greu să găsească tratament pentru această afecțiune. HIV duce, de asemenea, la tuberculoză, care poate duce apoi la moarte.

5. Boala ovarelor polichistice: PCOD sau PCOS afectează un număr mare de femei din întreaga lume și este, de asemenea, una dintre preocupările de sănătate pentru femei. Această afecțiune poate duce și la alte probleme de sănătate și poate afecta, de asemenea, sănătatea reproductivă a femeilor.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

6 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

7 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

8 ore ago

Citeste si: