Sari la conținut

Primele cuvinte ale Ecaterinei, fetița preotului Nicolae Dima, după ce a ieşit din comă.

Din cuprinsul articolului

O veste minunată! Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, a ieşit din coma în care a stat aproape două luni jumate după operaţia pe creier. Rugăciunile credincioșilor au fost ascultate! Micuța începe să se simtă din ce în ce mai bine, iar medicii sunt impresionați de evoluția ei, punând seama pe forța divină.

Ecaterina e conștientă și a rostit primele cuvinte. După o stare de comă profundă care a durat mai bine de o lună, fetița de 12 ani a vorbit cu părinții.

Fata a stat în comă indusă câteva săptămâni. Copila are reprize de conştienţă, în timpul cărora comunică cu părinţii ei. După ce va redeveni complet conştientă, Ecaterina va trebui să reînveţe să meargă şi să vorbească.

Părintele Vasile Ioana face apel la credincioşi să se roage în continuare pentru Ecaterina, dar şi pentru părinţii ei, care o veghează din zorii zilei până aproape de miezul nopţii. Prezenţa lor este necesară pentru stimularea creierului micuţei.

Ecaterina este conştientă în reprize, nu vorbeşte foarte clar, dar, printre primele cuvinte, s-a numărat şi rugăciunea „Îngeraşul”.

„Este din ce în ce mai aproape de trezirea completă. Vorbește, deși nu foarte clar, dar spune cuvinte simple, știe cine suntem, cum ne cheamă, i-a recunoscut și pe cei trei Părinți de la biserica noastră.

Aseară am spus împreună Îngerașul, iar ea își amintea și rostea versuri întregi ale rugăciunii. Ecaterina este conștientă doar în reprize, doarme mult, dar este bine, slava Bunului Dumnezeu! Multe sunt ședințele de terapie sunt dureroase, vorbim de durere fizică, iar Ecaterina le suportă cu greu.

O încurajăm, o ținem în brațe mult, îi spunem mereu că ne impresionează prin curajul ei. De multe ori nu vrea să fie ajutată, ci se încăpățânează să facă o anumită mișcare prin propriile forțe.

Și încearcă până reușește. O recunoaștem, așa este ea întotdeauna”,a povestit Părintele Nicolae Dima, tatăl Ecaterinei, pentru Hot News.

Asociația Salvează o Inimă a lansat o campanie de strângere de fonduri

Drama Ecaterinei la numai 12 anișori

Drama Ecaterinei a început într-o după-amiază de noiembrie. Fetița de numai 12 ani a ajuns la urgențe cu o durere teribilă de cap. Un CT cerebral făcut în grabă, la camera de gardă, avea să zguduie din temelii universul preotului Nicolae Dima care slujește la Biserica Sf.Nicolae, din București.

Ecaterina avea o tumoră în mijlocul creierului. Cutia craniană era inundată în lichid, iar creierul nu se mai oxigena. Întreg sistemul nervos al fetiței era scurtcircuitat, iar funcțiile vitale au început să cedeze.

„Ecaterina a fost de două ori în stop-cardio respirator. Acela a fost primul moment în care am simțit că ne stingem ușor ca o flacără într-o furtună de nisip. Nisip care încețoșa totul în jur, fără ca timpul să te lase să te dezmeticești și să nu uiți să respiri. Să respiri viață și să speri că totul nu-i pierdut.

Au urmat două săptămâni extrem de grele, în care ea s-a luptat la propriu cu moartea.

Dumnezeu a făcut un miracol și, în ciuda tuturor prognozelor medicale, Ecaterina a trecut peste perioada critică. Iar noi am trecut prin iad de mai multe ori în acest timp”, își amintește tatăl Ecaterinei.

A urmat operația! Chistul a fost îndepărtat cu succes, dar Ecaterina a rămas într-o comă profundă după operație.

„Ne așteptam să se trezească în scurt timp, dar ceea ce trebuia reparat în organismul ei era mai complex decât credeam. Am decis să plecăm în Germania de îndată ce am simțit că faza de terapie intensivă s-a încheiat, iar organismul ei era stabilizat.

Medicii din Dresda ne-au spus mereu și ne spun în continuare că totul este posibil, că fiecare pacient este diferit de ceilalți. Deci nu ne-au încurajat și nici nu ne-au descurajat”, a mărturisit Părintele Dima.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel