Sari la conținut

Primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate. „Este într-un loc binecuvântat”, spune mama adolescentei

Primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate. „Este într-un loc binecuvântat”, spune mama adolescentei.

Miracol după miracol în cazul Alexiei, tânăra de 15 ani căreia medicii de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași au reușit să facă o minune replantând ambele brațe amputate.

Copila a fost suprinsă zâmbind şi făcând primii paşi sprijinită de asistente. Pe 17 decembrie un autocar în care se aflau 35 de persoane, printre care și Alexia, s-a răsturnat într-o curbă.

Toți cei din autocar sunt membri unui ansamblu artistic din județul Botoșani care mergeau la o sărbătoare în județul Ialomița. În urma teribilului accident, Alexia și-a pierdut ambele brațe.

Alexia Tudose, în vârstă de 15 ani, a fost operată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, acolo unde o echipă de medici i-au replantat brațele amputate în accidentul grav de la Pașcani.

Pentru salvarea ei o echipa complexă de medici a luptat, timp de 20 de ore, ca să îi redea acesteia șansa de a mai avea o viață cât de cât normală. După cele 20 de ore petrecute în sala de operație, medicii, care au fost activi permanent în tot acest maraton, i-au replantat brațele amputate.

Imagini emoționante cu Alexia, tânăra căreia chirurgii din Iaşi au reușit să-i replanteze ambele brațe, după accidentul grav de la Pașcani 808493

Primele imagini cu Alexia, fata cu mâinile amputate. „Este într-un loc binecuvântat”, spune mama adolescentei

Acum, Alexia se simte bine şi zâmbește fericită alături de medicii care i-au salvat viaţa.

Consiliul Județean Iași a publicat imagini cu Alexia făcând primii pași pe coridorul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”.

Filmarea a fost făcută de mama Alexiei și este însoțită de un mesaj de mulțumire și recunoștință pentru medicii care au făcut un adevărat miracol.

„Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reușit să-i replanteze ambele brațe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbește fericită alături de medicii care i-au redat viața”, scrie Consiliul Județean Iaşi.

Vestea a fost anunțată de către mama Alexiei, care a stat lângă ea de la internarea în Spitalul Sf Maria din Iași.

„Alexia este într-un loc binecuvântat, înconjurată de trei dintre supereroii ei, ai noștri, ai ţării….trei dintre cei mai fantastici, profesionisti şi dedicați medici, care ne-au redat viaţa şi ne-au așezat zâmbetul” pe chip a scris mama fetei pe o rețea de socializare.

Mâine, 30 decembrie, Alexia va fi supusă unei noi intervenții chirurgicale și continuă ședințele de kinetoterapie timp de 6 luni câte 2,3 ședințe zilnic.

Sidonia Susanu, supranumită „îngerul copiilor”

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a relatat într-un interviu ce înseamnă o intervenţie chirurgicală de o asemenea amploare precum cea făcută în cazul Alexiei Tudose, adolescenta care şi-a pierdut ambele braţe în urma accidentului cumplit produs la Paşcani.

„Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. (…) Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”, a explicat ea, după operația complexă care a durat aproape o zi.

Între timp, anchetatorii încearcă să se lămurească cum s-a ajuns la această nenorocire. Şoferul nu avea poliţă RCA, astfel că victimele nu vor primi despăgubiri de la firma de asigurări, ci doar dacă vor da în judecată firma de transport sau şoferul. În afară de Alexia, alţi doi adolescenţi din autocar au trecut prin operaţii la Spitalul din Iaşi.

Mama Alexiei: A fost ca un coșmar, mai ales în primele zile

Mama Alexiei, adolescenta cu ambele brațe amputate în urma accidentului din Pașcani, a trecut prin clipe de coșmar, după accidentul în care fiica sa a fost grav rănită, cele mai grele momente petrecându-se până când medicii ieșeni au reușit să-i replanteze brațele amputate.

„Cum să vă spun, a fost o perioadă dureroasă, dar m-au calmat cuvintele doamnei doctor Susanu. Dar noaptea, când rămâneam numai eu și fetița în salon, mă uitam la ea și mă tulburau tot felul de întrebări. De ce atât de crunt, de ce trece tocmai copilul meu prin așa ceva? M-a durut să știu prin câtă durere a trecut copilul meu. A fost ca un coșmar, mai ales în primele zile, până am văzut că situația decurge bine.

Doamna doctor, chiar după prima operație, ne-a spus că ea va fi bine, dar au fost și momente de slăbiciune, când îmi veneau în minte fel și fel de gânduri. Până nu-ți vezi copilul că e foarte bine, așa este. Ca părinte îți faci griji din orice, și când era acasă eram foarte grijulie cu ea, mereu mă gândeam să nu i se întâmple ceva. Când mergeau singuri în oraș sau oriunde aveau activități le spuneam să aibă grijă, așa sunt eu, ca părinte.

Dar, vă spun sincer, doamna doctor foarte mult m-a încurajat, mai aveam momente în care mă pierdeam cu firea, dacă nu era să fie dânsa lângă noi, nu știu dacă reușeam să ajung la a 12-a zi de spitalizare. Alexia are foarte mare încredere în doamna doctor și în toți medicii care au avut grijă de ea, cum îi vede prin salon, deja se simte în siguranță”, a declarat Vali Tudose, mama Alexiei, potrivit bzi.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel