luni, septembrie 26, 2022

Infectare cu două tulpini în același timp. O femeie de 90 de ani din Belgia care a murit din cauza COVID-19 în luna martie era infectată, în același timp, cu două variante ale coronavirusului, atât cea sud-africană cât și cea britanică, au anunțat cercetătorii, potrivit Science Alert.

Cazul femeii, care a fost discutat la Congresul European de Microbiologie și Boli Infecțioase (ECCMID) de anul acesta, este considerat a fi primul de acest fel.

Te-ar mai interesa: Cel mai puternic somnifer natural. Efect imediat...

Femeia, care nu ar fi fost vaccinată, s-a îmbolnăvit în luna martie și a fost tratată la un spital din apropiere de Bruxelles. Nu este clar cum s-a infectat, însă medicii săi au spus că ar fi contractat infecțiile de la două persoane diferite.

A murit după 5 zile

Deși nivelurile sale de oxigen erau inițial stabile, starea femeii s-a deteriorat rapid, iar aceasta a murit cinci zile mai târziu.

Anne Vankeerberghen, biolog molecular, a spus că a fost dificil de spus dacă prezența ambelor variante de coronavirus a jucat un rol în deteriorarea atât de rapidă a pacientului.

„Ambele variante circular în Belgia la acel moment, așa că femeia a fost cel mai probabil infectată în același timp cu virusuri diferite de la două persoane diferite”, a spus Vankeerberghen.

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Chiar dacă nu există alte astfel de studii de caz publicate, cercetătorii cred că acest caz arată faptul că este posibil ca o persoană să se infecteze cu două variante de COVID-19 în același timp. Vankeerberghen a mai precizat că „fenomenul este probabil subapreciat”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private