sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”, emis în București a împărțit internauții în două tabere. Unii au fost deranjați de sunet și s-au revoltat.

Mesajul RoAlert trimis vineri seară, în jurul orei 21:30, a fost primul astfel de mesaj transmis în România, practica fiind obișnuită în alte state. De pildă, în SUA, acest tip de alert se numește Amber Alert și înseamnă Copil Dispărut.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: acest tip de pește este e...

Din fericire, mesajul a fost trimis cu folos, căci copilul a fost găsit și poate este prima dată când astfel de mesaj este eficient dacă ținem cont de mesajele RoAlert care ne anunță că plouă după ce ploaia s-a și încheiat.

Potrivit consilierului de Stat – Cancelaria Prim-ministrului la Guvernul României, Maria Madalina Turza, fost președinte al Autorității Națională Pentru Protecția

Drepturilor Copilului și Adopție, RoALERT – CopilDISPĂRUT este unul din rezultatele Programului Național DIN GRIJĂ PENTRU COPII ce a fost inițat în 2021 la nivelul

Se lucrează la variante de sunet

Guvernului, alături de numărul unic pentru copii 119 și alte multe măsuri pentru copiii.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP 26 noiembrie: Luna traversează zodia Capr...

Turza a mai spus că se lucrează la variantele de sunet, după ce bucureștenii nu au perceput pozitiv acest gen de alertă trimisă seara.

”M-am emoționat teribil când am primit în seara asta mesajul pentru că știam faptul că zilele acestea colegii de la POLIȚIE, DSU și STS testează sistemul. Știu că unii oameni au fost deranjați de sunet, dar lucrăm la variante.”, a menționat Maria Madalina Turza, citată de B365.ro.

Te-ar mai interesa: Flatulența urât mirositoare. Ce indică mirosul gaz...

„Poate salva vieți”

”Vă mulțumesc pentru îngăduință și chiar dacă e un lucru nou și nu suntem obișnuiți, el poate salva vieți de copii. Ca și serviciul telefonic 119. Un sistem similar funcționează și în SUA de mulți ani, de unde de altfel m-am și inspirat”, a explicat consilierul de stat.

Vineri, ora 16.30, polițiștii Secției 2 Poliție Galați au fost sesizați de către o femeie, din municipiul Galați, despre faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 12.30, fiul său vitreg, Druțu Angelin George, de 13 ani, a plecat de la domiciliu, în urma unei discuții telefonice avute cu tatăl său, aflat în străinătate, și nu a mai revenit.

Te-ar mai interesa: Cum să scapi de condensul de pe geamuri. Trucuri p...

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că minorul a cumpărat un bilet de tren din gara CFR Galați și s-a urcat în trenul cu destinația București.

Datorită mesajului transmis de RoAlert, copilul a fost găsit într-un timp relativ scurt. Poate că fără acest mesaj, copilul nu ar fi fost găsit niciodată și ar fi crescut statisticile cu cifre alarmante de copii dispăruți.

Din păcate, în România au fost semnalate 7477 de dispariții ale minorilor. Asta înseamnă 20 dispariții anunțate Poliției în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: Medic: Viața trăită în presiune nu e plus ci minus...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private