Sari la conținut

Primul pacient infectat cu virusul West Nile, internat la un spital din Timișoara. Simptome majore

Virus tantari
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
virusul West Nile, semnalat la peste 80 de persoane

Primul pacient infectat cu virusul West Nile. În România, de la începutul verii, un număr de21 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile.

Autoritățile au confirmat și primul pacient din vestul țării. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, este internat la Spitalul de Boli Infecțioase ‘Victor Babeș’ din Timișoara.

Primul caz de infecție cu virusul West Nile în Timișoara

Bărbatul a ajuns la spital cu o simptomalogie specifică unei boli infecțioase.

„A venit la noi, s-a internat cu simptomatologie de viroză, debutat cu cefalee intensă, cu dureri de cap, fotofobie, adică îl deranja expunerea la lumină, a avut și un pic de diplopie din antecedente, ne-a spus, adică a văzut dublu, care s-au remis, dar a persistat febra și durerea de cap.

S-a dus la Urgență și de acolo a fost redirecționat la noi. L-am internat și i-am făcut analize de sânge și am detectat că este infectat cu virusul West Nile. /…/ o meningită virală dată de virusul West Nile.

Starea e bună, evoluție favorabilă, simptomatologia a diminuat, unele simptome s-au remis și îl mai ținem internat să mai facă tratament şi după aia o să-l externăm”, a declarat medicul infecționist Ovidiu Roșca, potrivit RADOR.

Infecția cu virusul West Nile este transmisă prin înțepătura de țânțar și, ocazional, mai ales în cazul vârstnicilor, poate duce la apariția unei meningite sau encefalite severe. Majoritatea pacienților au infecții care însă nu prezintă simptome evidente.

Specialiștii din domeniul sanitar recomandă:

  • evitarea expunerii la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi;
  • utilizarea de substanţe chimice repelente pentru ţânţari;
  • împiedicarea pătrunderea ţânţarilor în locuinţe folosind plase de protecţie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.