vineri, iunie 2, 2023

O anumită senzație pe timp de noapte poate fi un semnal de alarmă că în arterele dumneavoastră s-a acumulat colesterol.

Silențios, dar mortal, colesterolul ridicat este adesea reticent în a arăta multe semne de avertizare, în timp ce pune bazele unor probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Cu toate acestea, unele simptome pot apărea odată ce substanța grasă se acumulează în arterele dumneavoastră. Un semn revelator al acestui proces poate lovi noaptea.

Te-ar mai interesa: 5 factori care vă indică riscul de apariție a boli...

Dacă lăsați un nivel ridicat de colesterol să se descurce de unul singur este o rețetă pentru acumularea de plăci în artere.

În afară de colesterol, plăcile sunt un cocktail de substanțe grase, deșeuri celulare, calciu și fibrină.

Odată ce arterele dvs. conțin prea mult din acest amestec neplăcut, ele devin groase și rigide, reducând fluxul sanguin.

Dr. Adam Staten, director clinic la One Day Tests și medic de familie NHS, a declarat: „Acest lucru înseamnă că mușchii și alte țesuturi de dincolo de îngustare nu primesc o aprovizionare cu sânge suficient de bună.”

Te-ar mai interesa: Tratament revoluţionar pentru migrenă. Mod simplu ...

Medicul a explicat că aceste procese pun bazele unei afecțiuni cunoscute sub numele de boală arterială periferică sau.

„Este același proces care duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, dar în cazul acesta sunt afectate arterele din picioare și, mai rar, brațele”, a adăugat Dr. Staten.


Primul simptom declanșat ar putea fi durerea

Potrivit Cleveland Clinic, „primul simptom” declanșat ar putea fi durerea, crampele sau disconfortul la nivelul picioarelor.

Te-ar mai interesa: VIDEO Joe Biden a căzut în timpul unei ceremonii m...

Dr. Staten a împărtășit că acest tip de durere poate lovi chiar și noaptea, perturbându-vă somnul.

El a spus: „Durerea nocturnă poate fi un semn că PAD este destul de severă.

„În stadiile incipiente ale PAD, durerea apare, de obicei, doar în timpul activității, [semănând] cu o durere de crampe în gambă la mers.

„Mai târziu, arterele pot deveni atât de înguste încât, chiar și în repaus, mușchii nu primesc suficient sânge pentru a funcționa corect și asta provoacă durere.

Te-ar mai interesa: Dieta cu mămăligă. Slăbești 5 kilograme în doar pa...

„Există un element mecanic al problemei și pe timp de noapte, deoarece fluxul de sânge către picioare nu este ajutat de gravitație atunci când stai întins – unele persoane consideră că agățarea picioarelor pe marginea patului sau ridicarea în picioare ameliorează durerea, deoarece gravitația trage mai mult sânge în jos în picior.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private