luni, iulie 26, 2021

Agenția de Medicamente din S.U.A. (FDA) a aprobat de urgență folosirea primului test rapid pentru detectarea coronavirusului. Acesta poate fi utilizat la domiciliu, oferind rezultatele în aproximativ

30 de minute.

Potrivit apnews.com, aprobarea testului de către Agenția de Medicamente din S.U.A. (FDA) reprezintă un pas important pentru a facilita modul de testare, care în acest moment se poate efectua numai în instituțiile medicale sau în spațiile destinate acestui scop. Cu toate acestea, utilizarea va fi limitată din cauza necesității unei prescrieri medicale pentru a-l achiziționa.

Testul le permite oamenilor prelevarea individuală de mostre nazale, care mai apoi trebuie să fie introduse într-o substanță din componența testului. rezultatul va fi afișat după jumătate de oră drept negativ sau

pozitiv.

Până în acest moment, mostrele puteau fi analizate numai de specialiști, în laborator. Acestea puteau fi prelevate personal și trimise către instituțiile specifice, însă rezultatul ajungea abia în câteva zile de la recoltarea mostrelor.

Din acest motiv, experții au căutat metode prin care să asigure o testare rapidă, însă sigură, și care poate fi efectuată la domiciliu. Acest lucru poate diminua răspândirea virusului, în special către cadrele medicale. De asemenea, un test rapid facilitează izolarea imediată la domiciliu a persoanei infectate.

Testul Covid-19, numit Lucira, a fost conceput

inițial pentru a detecta gripa, însă specialiștii i-au adaptat tehnologia pentru contextul actual. Testul Lucira folosește o strategie de detectare asemănătoare cu procesul efectuat în laborator. Această tehnologie este diferită față de produsele existente până acum pe piață, care detectau numai antigenul viral. Testul Lucira este primul care detectează prezența propriu-zisă a virusului.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.