sâmbătă, decembrie 10, 2022

Mii de britanici au primit marți primul vaccin coronavirus din lume, în timp ce Marea Britanie a început o campanie de imunizare în masă fără comparație în istoria țării.

Margaret Keenan, o bunică britanică în vârstă de 90 de ani, a devenit primul pacient din lume care a primit primul vaccin Pfizer-BioNTech, ca parte a campaniei masive de vaccinare împotriva noului coronavirus lansată de Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva COVID-19, este cel mai așteptat cadou de ziua mea de naștere la care aș fi putut spera”, a spus pacienta, care împlinește 91 de ani săptămâna viitoare. „Asta înseamnă că, în sfârșit, pot lua în considerare să petrec timp cu familia și prietenii mei în noul an, după ce am stat singură o mare parte din an”, a adăugat femeia.

Sfatul primei paciente vaccinate: „Sfatul meu pentru oricine i se oferă vaccinul este să îl luați – dacă îl pot avea eu la 90 de ani, atunci îl puteți lua și voi.”

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Matt Hancock, secretarul pentru sănătate, le-a spus parlamentarilor că sosirea vaccinului înseamnă că se vede sfârșitul „nu doar a acestei teribile pandemii, ci a restricțiilor oneroase care au făcut acest an atât de greu pentru atât de mulți”.

Domnul Hancock a subliniat planurile de a crește în zilele următoare numărul de spitale care se alătură programului de imunizare de la actualele 50. El a adăugat că, începând de săptămâna viitoare, vaccinurile vor fi distribuite și medicilor de familie, în timp ce casele de îngrijire vor primi doze până la Crăciun. Noi centre de vaccinare în locații precum stadioane sportive și săli de conferințe se vor deschide, de asemenea, de la începutul anului viitor.

Te-ar mai interesa: „Nu văd”. Judi Dench se luptă cu o boa...

Însă uriașele obstacole logistice rămân, deoarece vaccinul, care trebuie depozitat la minus 70C și poate fi mutat doar de patru ori în lanțul de frig înainte de a fi utilizat.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private