Sari la conținut

Vaccinul Pfizer/BioNTech, la un pas de aprobare a autorizației din partea UE

anticorpii necesari pentru a fi imun

Alianţa Pfizer/BioNTech a anunțat astăzi, 1 decembrie, că a depus cererea de autorizare condiționată a vaccinului anti-covid-19 în Uniunea Europeană, la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), exprimându-şi speranţa distriburii vaccinului până la sfârşitul lunii.

Conform rezultatelor testelor clinice, vaccinul furnizat de Alianţa Pfizer/BioNTech are o eficiență de 95%.

Alianţa a depus deja astfel de cereri în Statele Unite şi Marea Britanie.

”Ştim de la începutul acestei călătorii că pacienţii aşteaptă şi suntem pregătiţi să expediem doze de vaccin împotriva covid-19 imediat ce ne-o va permite autorizarea”, a anunţat într-un comunicat CEO-ul Pfizer Albert Bourla.

Alianţa Pfizer/BioNTech se află în concurenţă cu firma americană Moderna, care a anunţat luni că a cerut atât EMA, cât şi FDA, autorizarea de urgenţă a vaccinului său.

EMA, cu sediul la Amsterdam, a anunţat că ar putea evalua vaccinul BioNTech-Pfizer până cel mai târziu la 29 decembrie, iar vaccinul Moderna până la 12 ianuarie, scrie Deutsche Welle.

Diferențele de temperatură de păstrare

Vaccinul Moderna poate fi păstrat la o temperatură de minus 20 de grade Celsius, pe când vaccinul Pfizer se păstrează la minus 70 de grade Celsius.

Ianurie – luna în care vor începe vaccinările în Germania

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a anunţat că Guvernul german intenţionează să vaccineze împotriva covid-19 începând cu luna ianuarie a următorului an. Vaccinul  va fi administrat de către personal medical, iar primele persoane vaccinate vor fi cele vulnerabile și cei din linia întâi.

”Este adevărat, iar noi am spus-o mereu, lunile reci de irană, în care stăm mai mult timp înăuntru, vor fi partea cea mai dificilă. Este valabil până la sfârşitul iernii”, a declarat pentru Deutschlandfunk Spahn.

Spahn anunţa luna trecută că Germania urmează să primească 100 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel