luni, august 2, 2021

Alianţa Pfizer/BioNTech a anunțat astăzi, 1 decembrie, că a depus cererea de autorizare condiționată a vaccinului anti-covid-19 în Uniunea Europeană, la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), exprimându-şi

speranţa distriburii vaccinului până la sfârşitul lunii.

Conform rezultatelor testelor clinice, vaccinul furnizat de Alianţa Pfizer/BioNTech are o eficiență de 95%.

Alianţa a depus deja astfel de cereri în Statele Unite şi Marea Britanie.

”Ştim de la începutul acestei călătorii că pacienţii aşteaptă şi suntem pregătiţi să expediem doze de vaccin împotriva covid-19 imediat ce ne-o va permite autorizarea”, a anunţat într-un comunicat CEO-ul Pfizer Albert Bourla.

Alianţa Pfizer/BioNTech se află în concurenţă cu firma americană Moderna, care a anunţat luni că a cerut atât EMA, cât şi FDA,

autorizarea de urgenţă a vaccinului său.

EMA, cu sediul la Amsterdam, a anunţat că ar putea evalua vaccinul BioNTech-Pfizer până cel mai târziu la 29 decembrie, iar vaccinul Moderna până la 12 ianuarie, scrie Deutsche Welle.

Diferențele de temperatură de păstrare

Vaccinul Moderna poate fi păstrat la o temperatură de minus 20 de grade Celsius, pe când vaccinul Pfizer se păstrează la minus 70 de grade Celsius.

Ianurie – luna în care vor începe vaccinările în Germania

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a anunţat că Guvernul german intenţionează să vaccineze împotriva covid-19

începând cu luna ianuarie a următorului an. Vaccinul  va fi administrat de către personal medical, iar primele persoane vaccinate vor fi cele vulnerabile și cei din linia întâi.

”Este adevărat, iar noi am spus-o mereu, lunile reci de irană, în care stăm mai mult timp înăuntru, vor fi partea cea mai dificilă. Este valabil până la sfârşitul iernii”, a declarat pentru Deutschlandfunk Spahn.

Spahn anunţa luna trecută că Germania urmează să primească 100 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer.

 

Ultimele stiri

Parteneri