sâmbătă, mai 30, 2020

Răceala poate apărea când ți-e lumea mai dragă, în sezonul rece. Însă un sistem imunitar întărit va face față cu brio.

Medicii recomandă splălatul pe mâini după fiecare acțiune, dar în special înainte și după ce utilizăm closetul, după ce atingem banii, volanul sau elemente din transportul în comun.

Când intrăm în casă este obligatoriu să ne spălăm temeinic pe mâini! Când strănutăm, să o facem în șervețel sau după ce băgăm nasul în umăr, nicidecum în palme, dacă nu urmează să ne spălăm mâinile imediat.

Citește și:

Răceala este o combinație de aproape 200 de virusuri, care afectează membrana mucoasă din gât și din nas și forțează celulele virusului să se reproducă, ceea ce duce la congestie nazală, dureri de cap, de gât, febră și frisoane. Din fericire există câteva metode naturale prin care ții la distanță răceala.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este o plantă care îți va reda energia, iar în plus, ceaiul de ghimbir te va face să te simți mai bine. Ghimbirul este un condiment care conține ghimberol, care decongestionează căile nazale la fel cum face capsaicina din ardeii iuți. Pune câteva linguri de ghimbir în apă clocotită, adaugă puțină scorțișoară de gust, 2 linguri de lămâie, 2 de miere și bea pe timpul zilei.

Citește și:

Infuzie de uleiuri

Cele mai bune uleiuri pentru a decongestiona căile nazale și a ușura durerile de cap sunt uleiurile de eucalipt și de mentă. Pune câteva picături într-o oală cu apă fierbinte și stai deasupra ei inhalând mirosul de mentă. E ca și cum ai mânca gumă cu mentă.

Ceapă și miere

Mărunțește ceapa și pune-o pe fundul unui borcan, apoi adaugă miere până când acoperi ceapa, apoi iar un strat de ceapă, unul de miere și tot așa. Lasă amestecul la macerat 8-12 ore, apoi ia câte 2-3 lingurițe pe zi, până când gâtul tău își revine.

Parteneri