marți, octombrie 4, 2022

Înmormântarea Reginei Elisabeta, așteptată peste 10 zile, va fi punctul culminant al unei perioade oficiale de doliu care a început odată cu moartea ei, joi, la Balmoral.

Dar planul de a onora viața bătrânei de 96 de ani a început cu zeci de ani în urmă, în cel mai strict secretă operațiune, sub propriul nume de cod – London Bridge.

Cât mai puțin posibil va fi lăsat la voia întâmplării în următoarea săptămână și jumătate, care va duce la o înmormântare la Westminster Abbey din Londra, urmată de înmormântarea la Capela Sf. George din Castelul Windsor, la vest de Londra.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Sicriul reginei Elisabeta a-II-a

Astăzi, sicriul reginei Elisabeta va fi depus la Catedrala din Edinburgh, unde va rămâne timp de 24 de ore, pentru ca supușii scoțieni ai Casei Regale să-i aducă un ultim omagiu. Mai apoi, trupul Reginei va fi apoi transportat cu un tren regal la gara centrală a Londrei. Procesiunea sicriului de la Palatul Buckingham la Catedrala Westminster va avea loc trei zile mai târziu.

Sicriul va fi așezat pe un catafalc în mijlocul catedralei, care va fi deschisă publicului 23 de ore pe zi. Înmormântarea în sine va avea loc peste 10 zile, la Westminster.

Se crede că Regina va fi înmormântată într-un sicriu căptușit cu plumb. Aceasta este alegerea tradițională pentru membrii familiei regale, deoarece este etanșă și ajută la conservarea corpului pentru mai mult timp, împiedicând pătrunderea umezelii.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Astfel de factori trebuie luați în considerare, deoarece se așteaptă ca sicriul reginei să fie expus publicului după moartea sa. Acest lucru se va întâmpla timp de câteva zile înainte de înmormântarea ei.

Sicriul prințului Philip a fost, de asemenea, realizat din stejar englezesc și căptușit cu plumb. S-a raportat că acesta a fost realizat cu treizeci de ani înainte de specialiștii Henry Smith:

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

„Henry Smith au fost ultimii fabricanți de sicrie din Londra”, spune autorul și istoricul funerar Brian Parson. „Erau specializați în sicrie de lux și erau cunoscuți ca fiind cei mai buni, așa că nu este de mirare că regii i-au ales pe ei. Confecționarea sicriului ar fi durat săptămâni întregi”.

Va fi înmormântată Regina alături de Prințul Philip?

Da, Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de Prințul Philip. Prințul Philip a fost înmormântat temporar în Cavoul Regal de la Castelul Windsor la 17 aprilie 2021. Cu toate acestea, sicriul său va fi mutat în capela memorială a regelui George al VI-lea pentru a se alătura soției sale.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

Pare potrivit ca Regina și Prințul Philip să fie împreună pentru totdeauna, mai ales că cei doi au fost căsătoriți timp de peste 73 de ani. În preajma morții sale și a înmormântării prințului Philip, regina l-a descris pe răposatul ei soț ca fiind „tăria și statornicia” ei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private