Sari la conținut

Prințul Charles a fost testat pozitiv pentru COVID. Ce a făcut Regina pe ascuns? Nimeni nu se aștepta la așa ceva din partea ei!

Prințul Charles, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pentru a doua oară, s-a întâlnit recent cu mama sa, Regina Elisabeta, dar monarhul britanic în vârstă de 95 de ani nu prezintă niciun simptom, a declarat joi o sursă de la palat, potrivit Reuters.

Charles, în vârstă de 73 de ani, moștenitorul tronului, s-a retras de la un eveniment din orașul Winchester, din sud-vestul Angliei, care avea loc pentru a marca cea de-a 70-a aniversare de când Elisabeta a devenit regină.

„În această dimineață, Prințul de Wales a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și acum se autoizolează”, a declarat biroul său, Clarence House, într-un comunicat pe Twitter.

Nu a existat niciun comentariu imediat cu privire la starea lui, dar o sursă de la Palatul Buckingham a confirmat că și-a întâlnit recent mama. Monarhul nu prezenta niciun simptom, dar situația era monitorizată, a spus sursa.

Regina a confirmat la începutul anului 2021 că a primit prima doză de vaccin COVID, încurajându-i și pe alții să facă și ei vaccinul, dar palatul a refuzat să confirme dacă a primit vaccinuri ulterioare, spunând că nu comentează chestiuni medicale private.

Charles a confirmat în decembrie că atât el, cât și soția sa, Camilla, și-au primit vaccinurile de rapel. El fusese marți la Castelul Windsor, casa reginei din vestul Londrei, unde ea stă în prezent, pentru a înmâna onoruri.

Sănătatea reginei, cel mai bătrân și cel mai longeviv monarh din lume, a fost în centrul atenției de când a petrecut o noapte în spital în octombrie anul trecut pentru o boală nespecificată și apoi a fost sfătuită de medicii ei să se odihnească.

Luni, la o zi după ce a sărbătorit șapte decenii pe tron, o sursă de la Palat a spus că intenționează să revină la sarcinile normale, cu o serie de apariții publice planificate pentru luna viitoare.

Camilla a continuat cu angajamentele de la Londra joi și a fost testată negativ.

Miercuri, prințul a participat la o recepție pentru British Asian Trust, unde imagini l-au arătat discutând cu alți invitați, inclusiv cu ministrul britanic de finanțe Rishi Sunak și ministrul de interne Priti Patel.

Un purtător de cuvânt al Sunak a declarat că ministrul a fost testat negativ pentru COVID joi.

INFECȚIE ANTERIOARĂ

Charles a fost anterior testat pozitiv pentru virus în martie 2020, când a spus că a fost „norocos” că a suferit doar simptome ușoare. Fiul său, Prințul William, a contractat și el COVID la scurt timp după tatăl său, în 2020.

În timpul ceremoniei de joi, Camilla a spus că a fost „foarte, foarte onorată” și „foarte emoționată” de faptul că Elizabeth și-a declarat public dorința de a deveni regina consoartă când Charles va deveni rege.

Camilla, cea de-a doua soție a lui Charles, a fost calomniată de presa tabloid după ruperea primei căsătorii a lui Charles cu regretata prințesă Diana și după moartea acesteia în 1997.

Sondajele s-au schimbat între timp și ea a devenit mult mai simpatică în ultimii ani. Un sondaj pentru Daily Mail de miercuri a sugerat că 55% din publicul britanic susține acum să devină Queen Consort, comparativ cu 28% care s-au opus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel