Sari la conținut

Prințul Harry a făcut anunțul! Toată lumea l-a felicitat!

Prințul Harry a îndeplinit promisiunea de a se întâlni cu copii grav bolnavi în Marea Britanie – dându-le un apel video amuzant și uneori emoționant din casa lui din California.

Ducele de Sussex a vorbit cu câștigătorii premiilor WellChild din acest an, în asociere cu GSK, despre viața de familie din America cu copiii și câinii săi și a părut vizibil mișcat când i s-a spus că regretata sa mamă Diana, Prințesa de Wales, ar fi fost atât de mândră de el.

În videoclipul distribuit de Hellomagazine.com, Harry a vorbit cu fiecare câștigător și cu familiile acestora și și-a cerut scuze pentru că nu i-a putut întâlni personal.

Ducele și ducesa urmau să participe la ceremonia WellChild din acest an, pe 8 septembrie, dar s-au retras pentru ca Harry să poată călători în Scoția, pe măsură ce îngrijorările creșteau pentru bunica lui, Regina.

Printre câștigători a fost și Henry Waines, în vârstă de patru ani, care s-a născut cu probleme grave de sănătate și a apărut în apel împreună cu părinții săi Ben și Shevonne.

Atunci când micuțul Henry i-a povestit prințului că a fost numit după el, ducele a răspuns: „Numele meu este Henry. Ei bine, toată lumea îmi spune Harry. Habar n-am de ce.”

Râzând de vorbăria entuziastă a băiețelului, el i-a spus: „Sună exact ca fiul meu Archie. Aceeași voce scârțâitoare. Îmi place.”

Henry l-a întrebat: „Ce mai fac Archie și Lilibet?”

Ducele i-a spus: „Se descurcă grozav… Archie este foarte, foarte ocupat. Și Lily învață să-și folosească vocea, ceea ce este grozav.”

Harry, care este patronul WellChild din 2007, a încercat să vorbească în limbajul semnelor cu Shakeerah Crowther, în vârstă de 10 ani, singurul supraviețuitor cunoscut al unei infecții bacteriene rare a creierului dobândită în timpul tratamentului pentru o tumoare cerebrală.

Folosind limbajul BSL, Prințul a întrebat: „Ce mai faci? Încântat de cunoştinţă.”

Semnând așa cum a interpretat mama ei Yasmeen pentru ea, Shakeerah i-a spus: „Numele meu este Shakeerah, mulțumesc că mi-ai acordat acest premiu. Tu esti uimitor”

Harry a părut mișcat când ea a adăugat: „Îmi pare rău pentru bunica ta, Regina”.

Prințului i s-a arătat de către Yasmeen cum să-și scrie numele în BSL, iar acesta a întrebat-o despre un balon uriaș cu heliu în formă de girafă în fundal.

„De cât timp ai girafa aia? Pentru că Archie are și el o girafă și o are de foarte mult timp. Și îi spunem Gerald.”

Adresându-se tuturor câștigătorilor împreună, Ducele a spus: „Vreau doar să vă mulțumesc enorm fiecăruia dintre voi, nu doar pentru că v-ați acordat timpul în această seară, ci și pentru că sunteți cele mai incredibili ființe umane pe care  cunosc.

Fiecare dintre voi, ceea ce faceți este incredibil. Inspirați oameni în sus și în jos, din țară și din întreaga lume.”

WellChild este organizația caritabilă națională din Marea Britanie care sprijină copiii și tinerii cu nevoi excepționale de sănătate, care trebuie îngrijiți acasă în loc de spital, ori de câte ori este posibil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel