duminică, ianuarie 29, 2023

Prințul Harry și Meghan Markle, părinți pentru a doua oară! Numele micuței este un omagiu adus Reginei Elisabeta și prințesei Diana, la fel ca numele verișoarei sale, fetița Prințului William și a lui Kate.

Duminică, Prinţul Harry şi soţia sa Meghan au anunţat naşterea celui de-al doilea lor copil. Este vorba despre o fetiţă, care se va numi Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Te-ar mai interesa: Test psihologic: tu ce ai văzut prima dată în imag...

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat nașterea fetiței lor

Numele fetiței este Lilibet Diana, potrivit Familiei Regale, care a transmis felicitări publice. Lilibet este prescurtarea numelui Reginei Elisabeta, iar Diana este numele mamei prințului Harry.

Fetiţa s-a născut vineri, la ora 11.30, la un spital din Santa Barbara, California.

Lilibet Diana este al 11-lea strănepot al Reginei și este al optulea rând la tron. Înseamnă că prințul Andrew, care s-a născut ca al doilea rând în 1960, trece pe locul nouă. Într-un mesaj de mulțumire pe site-ul Archewell al cuplului, aceștia au spus:

„Pe 4 iunie, am fost binecuvântați de sosirea fiicei noastre, Lili. Este mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată și rămânem recunoscători pentru dragostea și rugăciunile pe care le-am simțit de pe tot globul. Vă mulțumim pentru amabilitatea și sprijinul dvs. continuu în acest moment special pentru familia noastră”.

Te-ar mai interesa: 6 alimente din raftul din bucătărie care pot ajuta...

Prințul Charles, tatăl prințului Harry și ducesa de Cornwall au postat pe Twitter: „Felicitări lui Harry, Meghan și Archie pentru sosirea bebelușului Lilibet Diana. Le dorim numai bine în acest moment special”.

Iar prințul William și soția sa Kate au spus: „Suntem cu toții încântați de vestea fericită a sosirii bebelușului Lili”.

De ce Lilibet Diana? Numele micuței este un omagiu adus Reginei Elisabeta și prințesei Diana, la fel ca numele verișoarei sale, fetița Prințului William și a lui Kate

Lilibet – porecla familiei reginei – a fost inventată atunci când prințesa Elisabeta era doar un copil mic și nu-și putea pronunța numele în mod corespunzător. Bunicul ei, regele George al V-lea, avea să o numească afectuos Lilibet, imitându-și propriile încercări de a-și spune numele.

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: Efectele miraculoase asupra org...

În scurt timp, numele a devenit familiar și de atunci a devenit Lilibet pentru toți membrii familiei. Răposatul soț al reginei, ducele de Edinburgh, a numit-o și ea după poreclă și i-a scris soacrei sale după nunta lor: „Lilibet este singurul„ lucru ”din lume care este absolut real pentru mine”.

Mai mult, al doilea nume al bebelușului Lili, Diana, este un omagiu adus mamei prințului Harry, Diana, care a murit într-un accident de mașină în 1997, când avea 12 ani. Verișoara lui Lili, prințesa Charlotte, fiica prințului William și a Catherinei, are și ea cele două prenume, Elizabeth și Diana.

Te-ar mai interesa: RUNE Mihai Voropchievici pentru săptămâna 30 ianua...

Duncan Larcombe, fost redactor regal The Sun, a spus că crede că numele este „cel mai regal nume pe care ar fi putut să-l dea”.

„Nu există nicio îndoială că alegerea numelui pentru prima fiică a lui Harry și Meghan este prima ramură semnificativă – posibil singura – de măslin pe care ducii de Sussex, ca și cuplu, au oferit-o familiei regale britanice de când s-au îndepărtat de familie”, a declarat acesta pentru BBC.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private